Header Visual

Nieuws

Nieuws

STORK! = TROTS!

Het slotapplaus heeft geklonken! Wat was het een geweldig mooi avontuur en wat zijn we ontzettend TROTS! We zijn TROTS! op onze cast, op de crew, op onze sponsoren, op alle vrijwilligers en op de gemeente Hengelo!

23-09-2018

Nieuws

Joost Oldenhof: ‘Het was een heel grote uitdaging’

In de keuken in de grote tent is het wat donker, daarom staat Joost Oldenhof ‘zijn Speculoos’ deze vroege septembermorgen vóór de tent aan te prijzen. De chef-kok van het Theaterhotel heeft het hele menu voor STORK! bedacht, al had producent Gerard Cornelisse ook zeker een vinger in de pap.

20-09-2018

Nieuws

Remco Rijsenbrij (Johma): ‘Dit is echt noaberschap’

​Remco Rijsenbrij is directeur operations bij Johma in Losser. Oorspronkelijk komt hij uit het Zuid-Hollandse Boskoop, maar nu woont hij in Weerselo. Het Twentse noaberschap, dat kennen ze volgens hem niet in het westen. “Echt gaaf, dat noaberschap. Met elkaar kun je veel bereiken.’’

18-09-2018

Nieuws

Henk Sluijer: ‘In de techniek kun je uitstekend werken’

Ruim 15 sponsoren waaronder ADS GROEP, Alferink Installatietechniek en vele andere maken het mogelijk dat scholieren en studenten naar STORK! kunnen komen. Ook Witte van Moort van metaalwarenindustrie BV regelt dat kinderen de voorstelling kunnen bijwonen om ze in aanraking te brengen met techniek.

17-09-2018

Nieuws

Ria Posthumus: ‘Een mooie kans om ervaring op te doen’

Een groep van vijf tot negen mensen van SWB (sociaal Werk Bedrijf) vindt in de grote tent van STORK! een leerzame dagbesteding. Zij dekken de tafels waar de 1.360 bezoekers aan kunnen schuiven voor het diner. En ze doen nog een deel van de afwas ook, legt Ria Posthumus van SWB uit.

15-09-2018

Nieuws

Theaterspektakel STORK! voor studenten!

Ben je student en wil je graag naar de voorstelling komen kijken? Je kunt van deze actie gebruik maken als je student bent, het maakt niet uit op welke school je zit. Alle informatie en het boeken van kaarten kan via: www.stork150jaar.nl/student

11-09-2018

Nieuws

Christiaan van Loon: ‘Ik ben er stiekem wel van onder de indruk’

Hans van Loon zette het bedrijf op, zoon Christiaan nam het over. De jaartallen op de tandwielen in de voorstelling STORK! komen van Van Loon. “Ik heb de foto’s gezien. Met het licht en het stoom erbij ben ik er stiekem wel van onder de indruk’’, zegt Christiaan van Loon.

08-09-2018

Nieuws

Extra kaarten beschikbaar in de weekenden

Het restaurant heeft ruimte gemaakt om in de weekenden nog meer gasten te kunnen verwelkomen bij STORK! Reserveer nu echt de laatste kaarten.

07-09-2018

Nieuws

Mart Groenman: ‘Het is een uniek evenement voor Hengelo’

Dat de Stork Burger, een robuuste burger met pulled spareribs, rode ui, ijsbergsla, rucola, jalapeños en bbq-saus, de Burger van de Maand is bij Three Musketeers is geen toeval. Three Musketeers verzorgt het horecadeel bij de voorstellingen van STORK!

07-09-2018

Weetje

Koop nu het boek STORKIAAN en 'Meneer Frans' online

Bestel nu het boek 'Meneer Frans' de laatste Stork bij Stork, geschreven door Jaap Scholten en STORKIAAN een leven lang, geschreven door Marco Krijnsen online.

04-09-2018

Nieuws

Koning Willem-Alexander maakt kennis met theaterspektakel STORK!

Koning Willem-Alexander maakt op woensdag 26 september kennis met theaterspektakel STORK! Het bezoek van het staatshoofd vindt plaats in het kader van het 150-jarig bestaan van Hengelo als techniekstad.

04-09-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Roosmarijn Luyten

Vandaag is het een week geleden dat we in première gingen. Nu dus alweer een week 'voor het echie' (of zeggen jullie dat in Twente niet zo?) aan het spelen met dit theaterspektakel! Ik gebruik het woord theaterspektakel expres nog maar eens, want vind het nogal goed gekozen door de productie.

03-09-2018

Nieuws

Sander Westenberg: ‘STORK! trekt ontzettend veel bezoekers’

Hengeloër Sander Westendorp is de bedrijfsleider van de nieuwe bouwmarkt Bauhaus op Plein in Hengelo. Dat Bauhaus het theaterspektakel STORK! heeft gesponsord, kwam mede door een bezoekje van de burgemeester, zo laat Westendorp weten.

03-09-2018

Nieuws

Herman Reinten: ‘Ik geloof erg in DNA van bedrijven’

Herman Reinten is de eigenaar van TWW, ofwel Twentse Weg- en Waterbouw. Ook is hij de baas van Reinteninfra, de paraplu boven twaalf bedrijven, zoals Dusseldorp, Negam en TWW. “We hebben zo’n zeventig man actief in Oost- en Midden-Nederland. In de wegenbouw, de sloop, het milieu en de riolering.’’

02-09-2018

Nieuws

Frank Hendriks: ‘Best bijzonder dat ik dit bier heb mogen brouwen’

Hij heeft de grote fles Stork-bier op de arm als een baby’tje. “Hier gaat het om. Met trots heb ik hem gebrouwen’’, zegt Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij. “Best bijzonder dat ik dit bier heb mogen brouwen.’’

01-09-2018

Nieuws

​Lovende woorden van pers en bezoekers

De eerste voorstellingen zijn gespeeld en de première ligt inmiddels achter ons. Geweldig om te horen en te lezen hoe STORK! wordt ontvangen door pers en publiek. Lovende woorden van kranten als De Volkskrant en NRC. Ook Musicalweb en Musicalworld schrijven vol enthousiasme over de voorstelling.

28-08-2018

Nieuws

Te koop! Soap van onze eigen Soapie!

Frederik Stork, oftewel Niels Gooijer is onze eigen soapie! Maar ik ken Niels helemaal niet uit een soap, hoor ik je denken! Dat kan kloppen, in een soapserie heeft hij inderdaad (nog) geen rol gehad. Toch is hij bij STORK! onze eigen onvervalste soapie!

27-08-2018

Nieuws

Twence: grootste leverancier van duurzame energie in Twente

We doen hele mooie dingen met het afval dat hier binnenkomt”, vertelt Evelien Morriën, woordvoerder van Twence.

27-08-2018

Nieuws

Exclusief familiearrangement

Het uitje voor de laatste woensdag van de vakantieweek: met de kinderen en opa/ oma naar Theaterstuk STORK! Hier kan geen pretpark tegenop! Speciaal hiervoor hebben we voor jouw familie een geweldige aanbieding.

26-08-2018

Nieuws

NTS Norma, toeleverancier van ultraprecieze modules

​NTS Norma, de toeleverancier van ultraprecieze modules is eveneens sponsor van STORK! Het metaalbedrijf aan de Opaalstraat ontwerpt, produceert en stelt complete mechatronische systemen samen en levert daarbij ultra precisiewerk.

26-08-2018

Nieuws

‘Als onze gasten tevreden de deur uitlopen, zijn wij dat ook’

City Hotel Hengelo is gevestigd in het centrum van de stad, dichtbij het treinstation, naast het theater en op een steenworp afstand van het winkelcentrum.

25-08-2018

Nieuws

Nina Velten: ‘Die afvalverzamelplaatsen zijn echt nuttig’

​Nina Velten uit Enter is op meerdere manieren betrokken bij STORK! Vandaag vertelt ze over de afvalinzameling op de locatie waar nu de repetities voor de productie STORK! gehouden worden en waar vanaf 22 augustus de uitvoeringen van deze theaterproductie zijn.

23-08-2018

Nieuws

De kop is er af! – Wij zijn STORK!

We staan met zijn allen achter het decor en we horen de aankondiging van de show door de luidsprekers. Iedereen wenst elkaar nog even veel plezier, beginposities worden ingenomen en de eerst tonen van de ouverture klinken.

22-08-2018

Nieuws

Judith Hartman 'Je voelt de goede sfeer'

Theaterhotel Almelo, Wilminktheater Muziekcentrum Enschede en Poppodium Metropool uit Hengelo sloegen de handen ineen. Directeur Judith Hartman van het Wilminktheater Muziekcentrum Enschede (WME) vertelt over deze bijzondere samenwerking.

22-08-2018

Nieuws

​ Dennis Oude Alink: ‘Prachtig dat STORK! in deze buurt opgevoerd wordt’

Wij willen iets terug doen in ons werkgebied en dat kan door op sponsorgebied iets te betekenen. En hiermee laten we ons ook zien. Het is natuurlijk prachtig dit STORK! in deze buurt opgevoerd wordt.

19-08-2018

Vacature

Wij zoeken nog steeds enthousiaste vrijwilligers!

Wil jij meewerken aan de grootste Twentse theaterproductie van het jaar? Meld je dan nu aan! We zijn op zoek naar heel veel enthousiaste mensen voor allerlei verschillende functies. Samen maken we TheaterspektakelSTORK! tot een succes!

18-08-2018

Nieuws

Gepensioneerden Stork: Kom naar de reünie en voorstelling!

De Stichting Gepensioneerden Stork Hengelo (SGSH) nodigt alle gepensioneerden van Stork uit om tegen een gereduceerde prijs naar de voorstelling te komen op donderdag 23 augustus. Tevens vindt er voorafgaand aan het eten en voorstelling een reünie plaats.

18-08-2018

Nieuws

​ Ronald Geerdink: ‘Een stel malloten dat zo’n grootse voorstelling neerzet…’

Geerdink Fietsen in Hengelo stelt fietsen beschikbaar aan STORK!, te gebruiken door onder anderen leden van de cast, zodat die van hun accommodatie naar het Storkterrein kunnen fietsen. “Meerdere mensen die ik ken zijn bij dit project betrokken. Mijn vrouw is er vrijwilliger.

17-08-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Ankie Meijer

Mijn naam is Ankie Meijer en ik woon met mijn twee dochters in Almelo. Mijn oudste dochter speelt mee in het ensemble van Stork en daarom help ik dit jaar ook weer mee. Ook dit jaar help ik dus weer mee als vrijwilliger. Het is direct weer genieten!

13-08-2018

Nieuws

Wegens succes extra voorstellingen in de verkoop

Het is vanaf nu mogelijk om voor de woensdagen in de speelperiode 22 augustus t/m 22 september kaarten te boeken. De eerste voorstellingen voor STORK! beginnen uitverkocht te raken. De productie heeft daarom de voorstellingen op woensdagavond inmiddels in de verkoop.

09-08-2018

Weetje

Decor nu te zien in 360-graden

Het decor van de voorstelling is nu te zien in 360-graden, dankzij virtual-realitybureau Easysee.

07-08-2018

Nieuws

​Veiligheid voorop tijdens theatervoorstellingen 150 Jaar Stork

Grote publieksevenementen als 150 Jaar Stork móeten goed beveiligd zijn. De kennis en ervaring waar behoefte aan was, werd gevonden bij National Safety en Security Group (NSSG) uit Enschede

02-08-2018

Nieuws

​Wij zijn STORK! - We zijn van start!

We zijn officieel van start! Dat is denk het belangrijkste bericht van deze week. Ik zit midden in hal 10 tussen de repetities, deze blog te schrijven.

01-08-2018

Weetje

NTS Norma Restaurant

Vanaf 18.00 uur wordt u ontvangen in het NTS Norma Restaurant waar u een heerlijk driegangendiner krijgt. NTS Norma is trotse sponsor van theaterspektakel STORK! en heeft het restaurant geadopteerd.​

01-08-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Madelief Smalbil

Ik ben Madelief Smalbil. En ik doe mee met Stork 150 jaar. Ik speel, “ Het meisje van de Toekomst” Ik ben door Nina Velten van Stork, gevraagd of ik een blog wil schrijven.

24-07-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - ‘Dagje meelopen in een Stork fabriek’

Hallo allemaal! Daar was ik weer. Nina. Na een aantal geweldige blogs van gastschrijvers ben ik er weer met een nieuwe blog.

17-07-2018

Nieuws

'Stork 150 jaar - The Proms' concerten in Schouwburg Hengelo

Naast ons professionele theaterspektakel, organiseren de vier Amateur Kunstkoepels in Hengelo, (Podium Kunsten Hengelo, de Hengelose Koren Koepel, de Federatie van Hengelose Muziekverenigingen en het Platform Beeldend Amateurkunstenaars Hengelo) jubileum concerten over 150 jaar Stork.

16-07-2018

Nieuws

Wie helpt mee in de bediening? 'Je hebt maar één kans om erbij te zijn'

"Het is een bijzonder evenement en je hebt maar één kans er naartoe te gaan en dat is deze zomer. Daarna kan het niet meer'', zegt Jan Willem Holtmaat, samen met Esther Hammink de eigenaar van het Theaterhotel in Almelo.

15-07-2018

Nieuws

Speciaal jubileumbier voor STORK!

Bezoekers van theaterspektakel STORK! krijgen tijdens de voorstellingen een speciaal jubileumbier van de Twentse Bierbrouwerij geserveerd. Komende donderdag wordt het 'Storkbier' officieel gepresenteerd bij The Three Musketeers in Hengelo waar ook een heus Storkplein wordt geopend.

13-07-2018

Weetje

EY Café

Voor aanvang en na afloop van de voorstelling kunt u een drankje drinken in het EY Café. Het voormalig Ernst en Young is trotse sponsor van theaterspektakel STORK! en heeft de horeca tent geadopteerd.

12-07-2018

Weetje

Powered by Twence

​Voor aanvang van de voorstelling kunt u genieten van muzikale optredens vanaf de muziekkoepel Powered by Twence. Twence is trotse sponsor van theaterspektakel STORK! en heeft de muziekkoepel geadopteerd.

12-07-2018

Nieuws

Lancering eigen single 'Wat als'

Musicalacteurs theaterspektakel Stork! brengen single uit. Single ‘Wat Als’ ode aan Twentse maakindustrie. De vocals zijn gezongen door Roosmarijn Luyten en Niels Gooijer. De lyrics zijn speciaal voor ons theaterspektakel geschreven door Jan Tekstra.

10-07-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Promotiedame Jacky

Vandaag blog vijf in de serie: Wij zijn STORK!. In deze serie is er wekelijks een blog over dingen rondom ‘STORK! Theaterstuk over Dromen en Daden’, de voorstelling die in augustus en september speelt op de Ketelfabriek, Hart van Zuid in Hengelo. Deze keer: Promotiedame Jacky.

10-07-2018

Weetje

Exclusief boek 'Meneer Frans' de laatste Stork bij Stork door Jaap Scholten

Vanaf 22 augustus is het boek 'Meneer Frans' de laatste Stork bij Stork, geschreven door Jaap Scholten exclusief verkrijgbaar bij de voorstelling STORK! Scholten is de kleinzoon van Frans Stork, laatste directeur en bestuurder uit de Storkfamilie.

07-07-2018

Weetje

Odin Theater

Het speciaal aangelegde podium en tribunes voor Theaterspektakel STORK! krijgt de naam Odin Theater. De Odin Group is trotse sponsor van theaterspektakel STORK! en heeft het gebeid van de voorstelling geadopteerd.

05-07-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Inburgeren in Twente door theater

Vandaag blog vier in de serie: Wij zijn STORK!. In deze serie is er wekelijks een blog over dingen rondom ‘Stork! Theaterstuk over Dromen en Daden’, de voorstelling die in augustus en september speelt op de Ketelfabriek, Hart van Zuid in Hengelo. Deze keer: Inburgering in Twente door theater.

03-07-2018

Nieuws

'Graag echt kaartje in de hand voor theaterspektakel STORK!'

HENGELO - Voor iedereen die naar het theaterspektal STORK! wil en daarvoor een écht kaartje wil, is er die mogelijkheid. Op vier adressen kunnen liefhebbers aan de kassa terecht voor zo'n ticket. "Veel mensen hebben toch nog graag gewoon een kaartje in hun hand en daar willen we aan tegemoet komen".

02-07-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Musical concert in het Volkspark

Zaterdag 9 juni was het zo ver. Ter ere van het 25-jarig bestaan van Kunst in het Volkspark werd er een musical-concert gehouden. Stork mocht natuurlijk niet ontbreken. Wij, Sander en Nina, zijn vanaf de repetitie tot het laatste lied aanwezig geweest.

26-06-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Auditie proces

Vandaag blog twee in de serie: Wij zijn STORK!. In deze serie is er wekelijks een blog over allemaal verschillende dingen rondom ‘Stork! Theaterstuk over Dromen en Daden’, de voorstelling die gaat spelen in augustus en september op de Ketelfabriek, Hart van Zuid in Hengelo. Deze keer: Auditie proces

19-06-2018

Nieuws

Muziektheater STORK! zoekt kinderen

Muziektheater STORK! zoekt kinderen van 8 tot en met 12 jaar die een rolletje willen spelen in STORK!. Houd je van theater en wil je zelf ook wel eens op het podium staan? Meld je dan nu aan.

18-06-2018

Nieuws

Blaasorkesten in Twents communityproject STORK!

In de serie Concert van de Maand richt Klankwijzer de schijnwerper op concerten met een opvallende artistieke invulling of een bijzondere aanleiding. In de editie van juni 2018 aandacht voor STORK! en de rol van de Twentse amateurmuziek in een locatietheaterproductie.

18-06-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Voorstel rondje

Vanaf deze week zal elke week een nieuwe blog verschijnen over allemaal verschillende dingen rondom ‘Stork! Theaterstuk over Dromen en Daden’, de voorstelling die gaat spelen in augustus en september op de Ketelfabriek, Hart van Zuid in Hengelo. Vandaag de eerste blog, een voorstel rondje.

12-06-2018

Vacature

OPROEP - Kids, doe auditie!

Ben jij 8 t/m 12 jaar en wil jij meedoen aan theaterspektakel STORK!? Geef je dan nu op! Zing het liedje (Olifantje in het bos) en laat je bijzondere talenten zien! Lees snel hoe jij je kunt opgeven.

07-06-2018

Nieuws

Preview STORK! bij Musicals in het Volkspark in Enschede

Komende zaterdagavond 9 juni tijdens Musicals in het Volkspark in Enschede zullen Roosmarijn Luyten, Niels Gooijer, Laus Steenbeeke en Han Oldigs een preview geven uit de voorstelling optreden! Het concert begint om 20:00 uur en toegang is gratis!

07-06-2018

Vacature

Bedienen in stijl: Theaterhotel zoekt medewerkers

​Bedienen tijdens een bijzonder feest, een spraakmakend feest zelfs, dat kan in augustus en september van dit jaar tijdens de uitvoeringen van het theaterspektakel STORK! Tijdens de opvoeringsweken staat er op het terrein een grote tent waar de bezoekers worden ontvangen met een driegangen diner.

01-06-2018

Nieuws

Nina en Sander: Meld je aan voor de vrijwilligersavond!

''Wil jij meewerken aan de grootste Twentse theaterproductie van het jaar? Doe dan mee als vrijwilliger bij de muziektheaterproductie STORK!''

26-05-2018

Nieuws

Gepensioneerden Stork in actie: twee kaartjes voor minder geld

De Stichting Gepensioneerden Stork Hengelo (SGSH) in actie: 22.000 euro nodig. Het doel: een aanbieding voor SGSH-donatuers, twee kaartjes voor de prijs van één. SGSH-voorzitter Dick Kissing geeft een toelichting op deze actie.

22-05-2018

Vacature

Word vrijwilliger bij STORK!

''Wil jij meewerken aan de grootste Twentse theaterproductie van het jaar? Doe dan mee als vrijwilliger bij de muziektheaterproductie STORK!'' Dat zegt vrijwilligerscoördinator Johan Keizer die op zoek is naar enthousiaste mensen voor allerlei functies.

11-05-2018

Nieuws

Oproep aan Storkianen: Vertel, net als Rudi, jouw persoonlijke verhaal over Stork

Rudi Bettman is de eerste die een eigen gemaakt filmpje in heeft gestuurd. Hierin deelt hij herinneringen aan zijn jaren bij Stork. Daar kon vroeger veel. Heb jij, net als Rudi, ook herinneringen aan Stork? Maak dan je eigen filmpje en deel je herinneringen met ons.

08-05-2018

Nieuws

Bijzonder dubbelportret over de april-meistakingen 1943

Morgen wordt de april-meistakingen 1943 herdacht. Stork en Hengelo hadden hierin een prominenten rol. In een bijzonder dubbelportret vertellen Brita Röhl (kleindochter Frits Loep) en Gijs Stork (kleinzoon van Frans Stork) over de staking en de gevolgen voor hun grootvaders.

02-05-2018

Vacature

Gezocht: Bands en koren voorprogramma

Er zit muziek in STORK! Bands, ensembles, koren en muzikanten uit Twente die mee willen werken aan een grootse productie zijn welkom om in het voorprogramma van STORK! een optreden te verzorgen.

30-04-2018

Nieuws

Kick-off officiële start theaterstuk STORK!

Op zondag 15 april presenteerde de cast en crew zich tijdens de kick-off bij Poppodium Metropool in Hengelo. Hiermee werd de officiële start gegeven van het theaterstuk STORK!

15-04-2018

Nieuws

Hoofdrolspelers bekend, Musical Award winnaars!

Han Oldigs, winnaar van de Musical Award 2017, speelt de hoofdrol van oprichter C.T. Stork. Andere rollen zijn weggelegd voor Laus Steenbeeke (winnaar Musical Award 2004), Niels Gooijer (Erik Hazelhoff in Soldaat van Oranje – De Musical) en Roosmarijn Luyten (De Marathon).

29-03-2018

Nieuws

Film je mee aan de 150-jarige geschiedenis van Stork?

Hoe kun je beter de 150-jarige geschiedenis van Stork in beeld brengen dan met 150 filmpjes? En wat is dan nog leuker dan zélf filmpjes maken en die met de hele wereld te delen? Dat kan!

26-03-2018

Weetje

Ketelfabriek Hart van Zuid

Hart van Zuid is het stadsdeel in Hengelo, tussen het station en het Twentekanaal. Vroeger waren dit industrieterreinen van de metaalbedrijven Stork en Dikkers. Tussen 22 augustus en 22 september zal op dit terrein de voorstelling STORK! te zien zijn in het Odin Theater.

18-03-2018