Header Visual

Nieuws

Nieuws

Wij zijn STORK! - ‘Dagje meelopen in een Stork fabriek’

Hallo allemaal! Daar was ik weer. Nina. Na een aantal geweldige blogs van gastschrijvers ben ik er weer met een nieuwe blog.

17-07-2018

Nieuws

'Stork 150 jaar - The Proms' concerten

Naast ons professionele theaterspektakel, organiseren de vier Amateur Kunstkoepels in Hengelo, (Podium Kunsten Hengelo, de Hengelose Koren Koepel, de Federatie van Hengelose Muziekverenigingen en het Platform Beeldend Amateurkunstenaars Hengelo) jubileum concerten over 150 jaar Stork.

16-07-2018

Nieuws

Wie helpt mee in de bediening? 'Je hebt maar één kans om erbij te zijn'

"Het is een bijzonder evenement en je hebt maar één kans er naartoe te gaan en dat is deze zomer. Daarna kan het niet meer'', zegt Jan Willem Holtmaat, samen met Esther Hammink de eigenaar van het Theaterhotel in Almelo.

15-07-2018

Nieuws

Speciaal jubileumbier voor STORK!

Bezoekers van theaterspektakel STORK! krijgen tijdens de voorstellingen een speciaal jubileumbier van de Twentse Bierbrouwerij geserveerd. Komende donderdag wordt het 'Storkbier' officieel gepresenteerd bij The Three Musketeers in Hengelo waar ook een heus Storkplein wordt geopend.

13-07-2018

Nieuws

Lancering eigen single 'Wat als'

Musicalacteurs theaterspektakel Stork! brengen single uit. Single ‘Wat Als’ ode aan Twentse maakindustrie. De vocals zijn gezongen door Roosmarijn Luyten en Niels Gooijer. De lyrics zijn speciaal voor ons theaterspektakel geschreven door Jan Tekstra.

10-07-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Promotiedame Jacky

Vandaag blog vijf in de serie: Wij zijn STORK!. In deze serie is er wekelijks een blog over dingen rondom ‘STORK! Theaterstuk over Dromen en Daden’, de voorstelling die in augustus en september speelt op de Ketelfabriek, Hart van Zuid in Hengelo. Deze keer: Promotiedame Jacky.

10-07-2018

Weetje

Exclusief boek 'Meneer Frans' de laatste Stork bij Stork door Jaap Scholten

Vanaf 22 augustus is het boek 'Meneer Frans' de laatste Stork bij Stork, geschreven door Jaap Scholten exclusief verkrijgbaar bij de voorstelling STORK! Scholten is de kleinzoon van Frans Stork, laatste directeur en bestuurder uit de Storkfamilie.

07-07-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Inburgeren in Twente door theater

Vandaag blog vier in de serie: Wij zijn STORK!. In deze serie is er wekelijks een blog over dingen rondom ‘Stork! Theaterstuk over Dromen en Daden’, de voorstelling die in augustus en september speelt op de Ketelfabriek, Hart van Zuid in Hengelo. Deze keer: Inburgering in Twente door theater.

03-07-2018

Nieuws

'Graag echt kaartje in de hand voor theaterspektakel STORK!'

HENGELO - Voor iedereen die naar het theaterspektal STORK! wil en daarvoor een écht kaartje wil, is er die mogelijkheid. Op vier adressen kunnen liefhebbers aan de kassa terecht voor zo'n ticket. "Veel mensen hebben toch nog graag gewoon een kaartje in hun hand en daar willen we aan tegemoet komen".

02-07-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Musical concert in het Volkspark

Zaterdag 9 juni was het zo ver. Ter ere van het 25-jarig bestaan van Kunst in het Volkspark werd er een musical-concert gehouden. Stork mocht natuurlijk niet ontbreken. Wij, Sander en Nina, zijn vanaf de repetitie tot het laatste lied aanwezig geweest.

26-06-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Auditie proces

Vandaag blog twee in de serie: Wij zijn STORK!. In deze serie is er wekelijks een blog over allemaal verschillende dingen rondom ‘Stork! Theaterstuk over Dromen en Daden’, de voorstelling die gaat spelen in augustus en september op de Ketelfabriek, Hart van Zuid in Hengelo. Deze keer: Auditie proces

19-06-2018

Nieuws

Muziektheater STORK! zoekt kinderen

Muziektheater STORK! zoekt kinderen van 8 tot en met 12 jaar die een rolletje willen spelen in STORK!. Houd je van theater en wil je zelf ook wel eens op het podium staan? Meld je dan nu aan.

18-06-2018

Nieuws

Blaasorkesten in Twents communityproject STORK!

In de serie Concert van de Maand richt Klankwijzer de schijnwerper op concerten met een opvallende artistieke invulling of een bijzondere aanleiding. In de editie van juni 2018 aandacht voor STORK! en de rol van de Twentse amateurmuziek in een locatietheaterproductie.

18-06-2018

Nieuws

Wij zijn STORK! - Voorstel rondje

Vanaf deze week zal elke week een nieuwe blog verschijnen over allemaal verschillende dingen rondom ‘Stork! Theaterstuk over Dromen en Daden’, de voorstelling die gaat spelen in augustus en september op de Ketelfabriek, Hart van Zuid in Hengelo. Vandaag de eerste blog, een voorstel rondje.

12-06-2018

Vacature

OPROEP - Kids, doe auditie!

Ben jij 8 t/m 12 jaar en wil jij meedoen aan theaterspektakel STORK!? Geef je dan nu op! Zing het liedje (Olifantje in het bos) en laat je bijzondere talenten zien! Lees snel hoe jij je kunt opgeven.

07-06-2018

Nieuws

Preview STORK! bij Musicals in het Volkspark in Enschede

Komende zaterdagavond 9 juni tijdens Musicals in het Volkspark in Enschede zullen Roosmarijn Luyten, Niels Gooijer, Laus Steenbeeke en Han Oldigs een preview geven uit de voorstelling optreden! Het concert begint om 20:00 uur en toegang is gratis!

07-06-2018

Vacature

Bedienen in stijl: Theaterhotel zoekt medewerkers

​Bedienen tijdens een bijzonder feest, een spraakmakend feest zelfs, dat kan in augustus en september van dit jaar tijdens de uitvoeringen van het theaterspektakel STORK! Tijdens de opvoeringsweken staat er op het terrein een grote tent waar de bezoekers worden ontvangen met een driegangen diner.

01-06-2018

Nieuws

Nina en Sander: Meld je aan voor de vrijwilligersavond!

''Wil jij meewerken aan de grootste Twentse theaterproductie van het jaar? Doe dan mee als vrijwilliger bij de muziektheaterproductie STORK!''

26-05-2018

Nieuws

Gepensioneerden Stork in actie: twee kaartjes voor minder geld

De Stichting Gepensioneerden Stork Hengelo (SGSH) in actie: 22.000 euro nodig. Het doel: een aanbieding voor SGSH-donatuers, twee kaartjes voor de prijs van één. SGSH-voorzitter Dick Kissing geeft een toelichting op deze actie.

22-05-2018

Vacature

Word vrijwilliger bij STORK!

''Wil jij meewerken aan de grootste Twentse theaterproductie van het jaar? Doe dan mee als vrijwilliger bij de muziektheaterproductie STORK!'' Dat zegt vrijwilligerscoördinator Johan Keizer die op zoek is naar enthousiaste mensen voor allerlei functies.

11-05-2018

Nieuws

Oproep aan Storkianen: Vertel, net als Rudi, jouw persoonlijke verhaal over Stork

Rudi Bettman is de eerste die een eigen gemaakt filmpje in heeft gestuurd. Hierin deelt hij herinneringen aan zijn jaren bij Stork. Daar kon vroeger veel. Heb jij, net als Rudi, ook herinneringen aan Stork? Maak dan je eigen filmpje en deel je herinneringen met ons.

08-05-2018

Nieuws

Bijzonder dubbelportret over de april-meistakingen 1943

Morgen wordt de april-meistakingen 1943 herdacht. Stork en Hengelo hadden hierin een prominenten rol. In een bijzonder dubbelportret vertellen Brita Röhl (kleindochter Frits Loep) en Gijs Stork (kleinzoon van Frans Stork) over de staking en de gevolgen voor hun grootvaders.

02-05-2018

Vacature

Gezocht: Bands en koren voorprogramma

Er zit muziek in STORK! Bands, ensembles, koren en muzikanten uit Twente die mee willen werken aan een grootse productie zijn welkom om in het voorprogramma van STORK! een optreden te verzorgen.

30-04-2018

Nieuws

Kick-off officiële start theaterstuk STORK!

Op zondag 15 april presenteerde de cast en crew zich tijdens de kick-off bij Poppodium Metropool in Hengelo. Hiermee werd de officiële start gegeven van het theaterstuk STORK!

15-04-2018

Nieuws

Hoofdrolspelers bekend, Musical Award winnaars!

Han Oldigs, winnaar van de Musical Award 2017, speelt de hoofdrol van oprichter C.T. Stork. Andere rollen zijn weggelegd voor Laus Steenbeeke (winnaar Musical Award 2004), Niels Gooijer (Erik Hazelhoff in Soldaat van Oranje – De Musical) en Roosmarijn Luyten (De Marathon).

29-03-2018

Nieuws

Film je mee aan de 150-jarige geschiedenis van Stork?

Hoe kun je beter de 150-jarige geschiedenis van Stork in beeld brengen dan met 150 filmpjes? En wat is dan nog leuker dan zélf filmpjes maken en die met de hele wereld te delen? Dat kan!

26-03-2018