Man Hands Reading Boy Small

Hoofdrolspelers bekend, Musical Award winnaars!

29-03-2018

Han Oldigs, winnaar van de Musical Award 2017, speelt de hoofdrol van oprichter C.T. Stork. Andere rollen zijn weggelegd voor Laus Steenbeeke (winnaar Musical Award 2004), Niels Gooijer (Erik Hazelhoff in Soldaat van Oranje – De Musical) en Roosmarijn Luyten (De Marathon). Zij delen het toneel met een 40-koppig ensemble van top amateurspelers en een orkest van 50 musici.

Han Oldigs

Han Oldigs

C.T. Stork

Laus Steenbeeke

Laus Steenbeeke

Verteller/Werknemer van Stork

Niels Gooijer

Niels Gooijer

Frederik Stork

Roosmarijn Luyten

Roosmarijn Luyten

Eline

De theaterproductie Stork wordt geproduceerd door Metropool Hengelo, Wilminktheater Enschede en Theaterhotel Almelo. ‘Op een adembenemende manier wordt de lokale, regionale en internationale geschiedenis van Twente verteld,’ aldus de producent. 'De familie Stork zette de regio op de kaart en voorzag generaties Twentenaren van brood op de plank. Veel bedrijven zijn uit Stork voortgekomen en wie weet wat de toekomst brengt. Een verhaal over anderhalve eeuw mensen en machines, dromen en daden, opkomst en ondergang: 150 jaar Stork in Hengelo.’

STORK! wordt gespeeld op het voormalig Storkterrein in Hengelo, Ketelfabriek Hart van Zuid, in het hart van de stad. Op dit terrein staat tijdens de opvoeringsweken een grote tent waar de bezoekers worden ontvangen met een driegangen diner, samengesteld door Lars van Galen van sterrenrestaurant ’t Lansink. 

Informatie en kaartverkoop

STORK! speelt van 20 augustus tot en met 23 september 2018 op het voormalig Storkterrein in Hengelo (OV).

> Bestel tickets