Header Visual

De kop is er af! – Wij zijn STORK!

22-08-2018

‘Dames en Heren, welkom bij Theaterspektakel Stork’… We staan met zijn allen achter het decor en we horen de aankondiging van de show door de luidsprekers. Iedereen wenst elkaar nog even veel plezier, beginposities worden ingenomen en de eerst tonen van de ouverture klinken. De generale repetitie kan beginnen.

Na 3 volledige repetitieweken en een montage week was het afgelopen zondag eindelijk zo ver. De generale repetitie kon gespeeld worden. En wel voor 300 man publiek. Het is heerlijk om voor publiek te spelen. Je komt er achter waar men goed op reageert, waar men om lacht maar ook waar er traantjes gelaten worden.

De montage week was redelijk zwaar. We maakten een hele week lang dagen van 13 tot 23. Dit was nodig om alle aspecten van de show in elkaar te zetten. Bij een montage week wordt namelijk decor, licht, geluid, techniek, orkest en cast samengevoegd tot één grote show. Door de lange dagen was iedereen wat vermoeider. Ook waren Jasper, Lonneke, Jan, Jos, Werner en Ellen (creatief team) nog niet helemaal tevreden met een aantal dingen. Daarom werden er op het laatste moment nog wat dingen veranderd. Dit was best heftig, maar ook een uitdaging om het goed te krijgen.

De ontlading van de repetitieweken en de montage week kwamen dus samen in de dag van de generale repetitie. We hebben dezelfde dag nog een aantal repetities gehad. Na de repetities zijn we lekker gaan eten. Vervolgens was het tijd voor inzingen en de company call (een bijeenkomst voor de show waarin dingen worden besproken zoals veranderingen in cast/show, het weer (het is immers een buiten voorstelling)). Toen was het tijd om de kostuums voor de eerste scenes aan te doen. Ook is het heel belangrijk dat we allemaal niet vergeten onze snel-verkledingskostuums te pre-setten. Dat betekent dat we kostuums voor snelle kostuumwissels achter het toneel leggen. De laatste stop net voor de show is de kap en grime. De dames van kap en grime zorgen ervoor dat iedereen er helemaal jaren 60 achtig uit ziet voor de show.

En toen was het kwart over acht. De show was voorbij in een split second. Althans, zo voelde het. Na de show begon iedereen elkaar te knuffelen. Het is zo fijn om met een grote groep leuke mensen heel hard te werken aan iets, en het dan aan publiek te laten zien.

Woensdag beginnen de echte shows! Super spannend. Maar ook heel erg leuk. We zijn allemaal heel trots op de show en willen het super graag laten zien. Je komt toch ook kijken?

Nina.

Wvw 7883
Wvw 7646