Audio Band Black And White 9137

Gezocht: Bands en koren voorprogramma

30-04-2018

HENGELO -  Er zit muziek in STORK! Bands, ensembles, koren en muzikanten uit Twente die mee willen werken aan een grootse productie zijn welkom om in het voorprogramma van STORK! een optreden te verzorgen. "Het doet er niet toe of je beginner bent of een jarenlange ervaring hebt. Leeftijd is ook niet belangrijk: van een jeugdensemble tot een seniorenkoor, alles kan. En dat geldt ook voor de muziekstijlen", vertelt productiemedewerker Marieke Schiphorst.

STORK!, het muziektheater over dromen en daden, wordt van 21 augustus tot en met 23 september opgevoerd op het terrein Ketelfabriek - Hart van Zuid in Hengelo.

Voorafgaand aan maaltijd en muziektheater is er een voorprogramma vanaf 16.00 uur tot 18.00 uur. De bezoekers wandelen dan op het Verenigingsplein, een plein waarop van alles te beleven is. Het publiek ervaart hier wat Stork mede mogelijk gemaakt heeft op cultureel gebied.

Op dat plein staat een prachtig podium, waarop muzikanten en bands zich kunnen presenteren. De muziekkoepel biedt ruimte aan bands, big bands, ensembles, koren; kortom muziek en zang in allerlei samenstellingen om op te treden.

"De muziek zorgt voor een belangrijke bijdrage aan de sfeer en neemt dus een belangrijke plek in op het Verenigingsplein", benadrukt Marieke.
Daarnaast zijn er andere activiteiten op het plein.
"Al die activiteiten staan in verbinding met Stork, met de nadruk op de verenigingen die vroeger door Stork zijn opgericht. Vandaar dat het plein de naam Verenigingsplein draagt. We vertalen verschillende anekdotes over Stork op een speelse wijze naar een activiteit. Zo had je de Miss Stork-verkiezing en die gaan wij ook realiseren. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij één van de tentjes. Ze worden daar gefotografeerd en aan het eind van de voorstellingenreeks wordt de winnaar bekend gemaakt."

Marieke: "Wij zijn nu op zoek naar muzikanten die de sfeer van de totaalbeleving van de bezoeker compleet maken en die het leuk vinden om hun bijdrage te leveren aan een grootse productie als deze. Het gaat om gratis optredens, waarbij je als band of ensemble wel de mogelijkheid hebt jezelf in de schijnwerpers te spelen. De bezoeker moet op het plein onder het genot van een drankje kunnen genieten van de muziek, rond kunnen struinen, mee doen aan activiteiten of van een afstandje toe kunnen kijken."

Een act/concert duurt maximaal twee uur, maar kan ook korter.
"Je kunt ook een uur optreden, of een half uurtje. Dat wordt in overleg geregeld'', aldus Marieke. ''Er zijn geen specifieke voorwaarden voor de stijl van de muziek, zolang het maar flink swingt en bijdraagt aan de sfeer. Belangrijk om te weten is dat de muziek niet naar de achtergrond wordt verplaatst, het is echt een act op zich. En voor opkomende muzikale talenten en net gestarte bands uit de regio is dit natuurlijk een fantastische gelegenheid om zich te laten horen."


Aanmelden?

Muzikanten, koren, bands, ensembles die belangstelling hebben kunnen e-mailen naar:
voorprogramma@stork150jaar.nl of bellen naar Marieke Schiphorst, telefoon 06 4542 8078.


Voor opkomende muzikale talenten en net gestarte bands uit de regio is dit natuurlijk een fantastische gelegenheid om zich te laten horen.

Marieke Schiphorst

Marieke Schiphorst. Foto: Willem van Walderveen