Joost Oldenhof: ‘Het was een heel grote uitdaging’

20-09-2018

In de keuken in de grote tent is het wat donker, daarom staat Joost Oldenhof ‘zijn Speculoos’ deze vroege septembermorgen vóór de tent aan te prijzen. De chef-kok van het Theaterhotel heeft het hele menu voor STORK! bedacht, al had producent Gerard Cornelisse ook zeker een vinger in de pap. “Het was en is heel leuk om te doen’’, zegt Oldenhof in de laatste week van de serie voorstellingen. “Je moet alleen even anders gaan denken.’’

Dat anders denken heeft er mee te maken dat er bij een voorstelling maximaal veertienhonderd man aan de dis zit, weet Oldenhof. “We hebben er een mooi systeem voor gebouwd.”

De stoof van kip is weken geleden in het Theaterhotel al bereid. De soep zit in drie kookketels. Steamers en ovens zorgen voor de juiste temperatuur van de maaltijd. “Het bijzondere is dat je bij andere mensen aanschuift die je niet kent en dan kan het heel gezellig worden.’’

Van het toetje wordt Oldenhof blij. “Een grote kom hangop, met een walnootje, een koekje van Speculoos dat je kunt verkruimelen, verder vers fruit als bananen en druiven en basterdsuiker, een linkje naar de bastaard zoon van meneer Stork, zoiets is het verhaal geloof ik.’’

De voorstelling heeft de geboren en getogen Hengeloër al gezien. “Ik vond het een ontzettend leuke voorstelling met veel humor erin - echt cabaret.’’

-Tekst en video: Twentekst-