Header Visual

Muziektheater STORK! zoekt kinderen

18-06-2018

HENGELO - Houd je van theater en wil je zelf ook wel eens op het podium staan? Kun je zingen en acteren of heb je een (circus)talent? Muziektheater STORK! zoekt kinderen van 8 tot en met 12 jaar die een rolletje willen spelen in STORK!. Het theaterspektakel wordt opgevoerd in de periode van 20 augustus tot en met 23 september. Wil je meedoen? Geef je dan op voor 8 juli.

Je kunt je opgeven door een auditie filmpje te maken. Daarin vertel je hoe je heet, hoe oud je bent, waar je woont en hoe lang je bent. Zorg dat je helemaal op dat filmpje staat, van je hoofd tot en met je voeten. Heb je een bijzonder talent? Dan laat je dat ook in dat filmpje zien. En laat horen hoe jij het liedje 'Olifantje in het bos' zingt. Dat liedje is te horen op de website: stork150jaar.nl/nieuws/oproep-kids-doe-auditie. Stuur voor 8 juli het filmpje naar auditie@stork150jaar.nl.

Ellen Kremers is resident director bij de theaterproductie. In die hoedanigheid is ze ook bezig met de kinderaudities. "Per voorstelling zijn er een jongen en een meisje nodig. Een goede stem is een pluspunt. Het liefst hebben we ook nog dat ze kunnen praten met een Twents accent; dat zou een mooie bijkomstigheid zijn. Ook mooi is als ze iets extra's kunnen, zoals jongleren, een instrument bespelen, acrobatiek. Dus als je een trucje kunt, laat het zien op het filmpje!"

Ook vorig jaar, bij de voorstelling Het Verzet Kraakt, was er een kindercast. "Bij Het Verzet Kraakt deden er elke show drie kinderen mee. We hadden toen zes groepjes van drie kinderen. Deze keer hebben we per voorstelling twee kinderen nodig, en daar gaan we ook groepjes voor maken. Zo'n groepje kan dan bijvoorbeeld om de andere dag spelen, maar dat gaat allemaal in overleg met de regisseur."

Stork Kinderen

Ellen Kremers met twee toneelkinderen tijdens de voorstelling Het Verzet Kraakt. Ook in STORK! treden kinderen op. Foto: Willem van Walderveen

De kinderen kunnen in de voorstellingsperiode van dinsdag tot en met zondag ingezet worden. Kremers begeleidt de kinderen. "Met de kinderen die uiteindelijk meedoen worden de liedjes en scènes ingestudeerd. Pas als dat er goed inzit wordt er gerepeteerd met de cast. We plannen het zo in, dat de kinderen geen uren langs de kant zitten te wachten." De kinderen zijn tijdens de voorstelling geen moment alleen. "Een begeleider is er bij vanaf het moment dat ze het terrein opkomen tot ze er weer af gaan. Dus ook bij de maaltijd, want de kinderen eten gewoon mee."

Belangrijk is volgens Kremers vooral dat de kinderen zich op hun gemak voelen. "Het is voor hen een unieke ervaring. Ze vinden het spannend, zijn soms zenuwachtig. Maar kinderen leven ook echt in het moment. Als ze 'op' zijn gaan ze er voor met een onbevangenheid die je soms als professional nog weleens kwijtraakt. Het is ook voor ons een leerschool en een mooie spiegel."

De audities worden gehouden op 15 juli.