Header Visual

Nina Velten: ‘Die afvalverzamelplaatsen zijn echt nuttig’

23-08-2018

Nina Velten uit Enter is op meerdere manieren betrokken bij STORK! Vandaag vertelt ze over de afvalinzameling op de locatie waar nu de repetities voor de productie STORK! gehouden worden en waar vanaf 22 augustus de uitvoeringen van deze theaterproductie zijn.

De middagrepetitie begint en de spelers vervoegen zich bij de regisseur. Verderop oefenen Niels en Roosmarijn hun dans. In de loods zijn technici bezig, wordt gewerkt aan theaterkleding en decor en gezorgd voor een natje en droogje voor crew en cast. Mensen lopen af en aan. Nina: “Het is hier altijd druk. Heel veel mensen werken mee aan deze productie. En dat betekent ook veel afval. En daar komen nog de bezoekers bij.”

Op het terrein zijn op dertien plekken verzamelplaatsen voor afval ingericht met verschillende containers: voor restafval, gft, papier en voor verpakkingen als blikjes en flesjes. “De afvalverzamelplaatsen zijn echt nuttig. Mooi dat we hier op het terrein het afval ook kunnen scheiden.” Bij de afvalcontainers staan ook doppendozen voor plastic doppen. Nina: “Die sparen we voor de Stichting Hulphond Nederland.” Zelf staat de Enterse ook op het buitenpodium. “Het Verzet Kraakt zag ik op televisie en ik vond het prachtig. Toen ik zag dat STORK! van de makers van Het Verzet Kraakt was, heb ik auditie gedaan. Ik dacht ‘dit moet ik in elk geval geprobeerd hebben’. “ Ze twijfelde of ze wel door de audities zou komen, maar heeft nu een rol in het ensemble en ze speelt Anna Stork, de zus van Frederik: “Ik zie na anderhalf jaar mijn broer terug op het feest en ben dan heel blij.”

Nina: “Het is geweldig om als amateur en Tukker mee te doen aan zo’n spektakel. Ik had nooit gedacht dat het zo omvangrijk zou zijn. Het is zo gaaf dat we met zoveel professionele mensen werken, daar leren we als amateurs zoveel van. Dat je met z’n allen zo eensgezind zo’n productie neerzet, dat is geweldig.”

-Tekst en video Twentekst-