Header Visual

NTS Norma, toeleverancier van ultraprecieze modules

26-08-2018

NTS Norma, de toeleverancier van ultraprecieze modules is eveneens sponsor van STORK! Het metaalbedrijf aan de Opaalstraat ontwerpt, produceert en stelt complete mechatronische systemen samen en levert daarbij ultra precisiewerk. De onderneming is één van de weinige bedrijven in de wereld die een nauwkeurigheid van (minder dan) een duizendste millimeter kan garanderen.

Eén van de medewerkers is Kevin Bijen. Met een opa en vader die beiden voorheen werkzaam waren bij Norma, werd de interesse in de metaal al vroeg gewekt. Als kleine jongen ging hij vaak met zijn vader mee naar Norma en klom hij zelfs regelmatig bij Stork over het hek, om te kijken hoe het er daar aan toe ging. Dat hij voor de metaal heeft gekozen is dus niet zo gek. Doordat NTS Norma een echt leerbedrijf is krijgen jongeren veel aandacht en begeleiding om zich te ontwikkelen tot vakman. Kevin is nu vijfassig cnc-frezer én programmeur en blijft hij zich ontwikkelen om zich de snelle ontwikkelingen in de techniek eigen te maken.

‘’NTS Norma maakt en levert specifieke onderdelen voor diverse markten waaronder de semiconductor-, optical- en defenceindustrie. Denk hierbij aan een zeer complex mechatronisch systeem van vierduizend onderdelen voor een chipfabrikant of een compleet gemonteerd antennesysteem voor op een schip van defensie. Bij NTS Norma raken we geïnspireerd door uitdagingen en het realiseren daarvan”, vult Tijn Simmelink aan. Tijn is projectleider en begeleidt nieuwe projecten van aanvraag tot en met realisatie. ‘’Belangrijk is hierbij om alle betrokkenen partijen zoals inkoop, logistiek en uiteraard de productie zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Dit met als doel de opdracht van de klant zo efficiënt en gestructureerd mogelijk uit te voeren waarbij het leveren van kwaliteit ons speerpunt is.’’

“NTS Norma is ondanks de enorme groei nog een familiebedrijf. Een ontzettend mooi bedrijf, waar het prettig is om te werken”, geeft Kevin aan. Tijn: “We combineren nuchter Twents ondernemerschap aan gedegen vakmanschap en een goede onderlinge sfeer. En dat is ook wel de projectie van NTS Norma richting Stork.”

De reden waarom NTS Norma de festiviteiten rondom het 150-jarig bestaan van Stork sponsort is helder. “Stork is evenals NTS Norma een Twents metaalbedrijf en we hebben affiniteit met dezelfde techniek. Stork heeft de metaalindustrie in het oosten echt op de kaart gezet en daarom dragen we Stork een warm hart toe. NTS Norma wenst Stork nog veel succesvolle jaren toe: op naar de volgende 150 jaar!’’

-Tekst en video: Twentekst-