Header Visual

Oproep aan Storkianen: Vertel, net als Rudi, jouw persoonlijke verhaal over Stork

08-05-2018

Rudi Bettman is de eerste die een eigen gemaakt filmpje in heeft gestuurd. Hierin deelt hij herinneringen aan zijn jaren bij Stork. Daar kon vroeger veel. Heb jij, net als Rudi, ook herinneringen aan Stork? Maak dan je eigen filmpje en deel je herinneringen met ons.

Iedereen kan een filmpje maken over Stork. Amateurs, studenten, leden van filmclubs, beginners, gevorderden, jong, oud...iedereen kan meedoen. En dat alles onder de noemer 'over dromen en daden’. Al die filmpjes vormen samen het grote verhaal van Stork. En hoe ziet jouw bijdrage aan dat grote verhaal er dan uit? Die keuze laten wij helemaal aan jou. Als het maar een link heeft met Stork.

Documentairemaker en camerajournalist Ingrid Kleinsman zit in de werkgroep die een oog houdt op die filmpjes. Samen met onder anderen Rob Dieleman, Willem van Walderveen, Twentekst, Bob Dickhoff, Guus Blenke en al die inzenders zorgt ze er voor dat het verhaal vorm gaat krijgen. Zij geeft een paar voorzetten: ''De filmpjes gaan over vroeger, over nu en over straks. Over de dromen en daden van Stork, over de impact op de stad Hengelo en de regio Twente, nu en in de toekomst en misschien gaan ze wel over jouw eigen dromen en ideeën voor de toekomst.''

En de vorm? Van een minidocumentaire tot een interview. Van een portretje tot een herinnering. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kent bijvoorbeeld iemand die een mooi verhaal heeft over (de geschiedenis) van Stork? Dat verhaal kun je op beeld vastleggen. Of heb je nog een aandenken aan Stork? Laat het zien en vertelt het verhaal op camera.

Voorwaarden

Een filmpje duurt maximaal 2,5 minuut. Met het insturen van het filmpje geef je toestemming om aanpassingen te doen en een eindmontage te maken. Zo krijgt elk filmpje een standaard eindshot. Het filmpje is op verschillende manieren te gebruiken, waarbij het eventueel ook (deels) kan worden ingepast in een lange documentaire die wordt gemaakt over Stork.
Je levert je filmpje rechtenvrij aan, waardoor kan het op allerlei platforms openbaar kan worden gemaakt.

Wanneer uploaden?

Tot maandag 4 juni is het mogelijk een filmpje te uploaden. ''Maar hoe eerder hoe beter natuurlijk'', zo laat Ingrid weten. ''We ontvangen jouw filmpje het liefst als MP4, 720p en HD.'' 

Uploaden kan door je filmpje via WeTransfer te sturen naar portretten@stork150jaar.nl 
Het rechtstreeks via e-mail versturen van je filmpje kan niet. Het filmbestand is dermate groot dat het niet door ons kan worden ontvangen.

Tips

Lijkt het jou leuk om te filmen met de smartphone? Ingrid heeft daarvoor nog een aantal tips: ''Zet de telefoon op de vliegtuigstand zodat je tijdens het filmen niet opeens wordt gestoord. Zorg dat je telefoon is opgeladen en zorg voor voldoende geheugen op de telefoon. Film horizontaal: dus houd de telefoon liggend vast. Let op het geluid en kijk vooral voor meer tips en trics op YouTube en internet. Een goed bijvoorbeeld is valomedia.nl/8-tips-om-zelf-een-video-te-maken.''

Vragen?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen. Stuur daarvoor een e-mail naar portretten@stork150jaar.nl. Wij proberen zo snel mogelijk een antwoord te geven.