Header Visual

​ Ronald Geerdink: ‘Een stel malloten dat zo’n grootse voorstelling neerzet…’

17-08-2018

Geerdink Fietsen in Hengelo viert dit jaar óók een jubileum: de zaak bestaat honderd jaar. En dit bedrijf is nog steeds een familiebedrijf. Na opa Gerrit-Jan en vader Gerrit-Jan zwaaien (klein)zoon Ronald Geerdink en zijn vrouw Marita al bijna twee decennia de scepter. En de vierde generatie, Ronalds dochter Danique en haar man Onno, staat al in de startblokken.

In de zaak aan de Geerdinksweg 36 staan fietsen te kust en te keur. Actueel, de nieuwste modellen, van e-bike tot kleuterfietsje. “Dat we een eeuw bestaan, zegt eigenlijk alles. Dat zegt dat we goed bezig zijn op het gebied van prijs, kwaliteit en service. In deze tijd moet je je onderscheiden door hoe je je klanten ontvangt. De klant moet zich thuis voelen in jouw zaak en moet eerlijk en netjes behandeld worden. Wij moeten waar kunnen maken wat de klant van ons verwacht.”

Geerdink geniet van het fietsenmakersvak. “Het is één van de leukste vakken ter wereld. En daar komt het contact met de klanten nog bij.”

De Hengelose fietsenzaak stelt fietsen beschikbaar aan STORK!, te gebruiken door onder anderen leden van de cast, zodat die van hun accommodatie naar het Storkterrein kunnen fietsen. “Meerdere mensen die ik ken zijn bij dit project betrokken. Mijn vrouw is er vrijwilliger, ze verzorgt de catering en is gastvrouw. STORK! is een hele uitdaging: een stel malloten dat zo’n grootse voorstelling neerzet met alles er om heen. Dat je dat op die manier doet, hier in Hengelo. Heel bijzonder.”

-Tekst en video: Twentekst-