Header Visual

'Stork 150 jaar - The Proms' concerten in Schouwburg Hengelo

16-07-2018

Op 14, 15 en 16 september organiseren de Amateur Kunstkoepels Hengelo ook een jubileum voorstelling over Stork, onder de titel: ‘Stork 150 jaar – The Proms’. Deze amateurconcerten vinden plaatst in Schouwburg Hengelo (het voormalige Rabotheater) met een orkest, koren, beeldende kunst en dans. Theaterspektakel Stork! neemt je volledig mee in het verhaal van de geschiedenis van Stork, haar medewerkers en haar invloed welke tot op heden nog merkbaar is in Hengelo en omgeving.

Uitsnede Logo The Proms

Amateurconcerten 'Stork 150jaar- The proms'

Het verschil tussen 'The Proms' concerten in Schouwburg Hengelo (Rabotheater) en onze 'Stork!'

Verbaasd dat er in dezelfde periode in Hengelo voorstellingen zijn over Stork 150 jaar zijn wij niet. Stork was erg belangrijk voor de regio en is nog steeds een bron van inspiratie voor ondernemers van nu. Verwarrend is het wel.

Toch zijn 'The Proms' concerten in Schouwburg Hengelo niet te vergelijken met ons unieke avondvullende theaterspektakel Stork!, waarbij een uitgebreid driegangendiner (incl. drinken), een vermakelijk voorprogramma en een professionele cast de avond compleet maken. Het voorprogramma begint om 17:00 uur en het officiële programma is om 22:00 uur afgelopen. Daarna is er nog de gelegenheid na te borrelen op het speciaal ingerichte 'Storkplein'. Bekijk onze uitgebreide bezoekersinformatie.

De Hoofdrolspelers

De Promsconcerten zijn niet te verwarren met het professionele avondvullende theaterspektakel Stork!

Bijzondere locatie

Het theaterspektakel Stork op het voormalig-Storkterrein; Ketelfabriek Hart van Zuid, gelegen aan de Esrein 39, 7553 CX in Hengelo. Door de industriële locatie ontstaat er meteen een bijzondere sfeer in de beleving van de voorstelling. Bezoekers begeven zich letterlijk in de de fabriek waar een groot deel van het verhaal plaatvond. Deze buitenlocatie maakt ook dat de voorstellingen in deze vorm niet zomaar herhaald kunnen worden, dit maken de voorstellingen extra uniek.

De drie 'Promsconcerten' vinden plaats in de Schouwburg van Hengelo.

Kaarten bestellen

Bekijk snel voor welke speeldata nog tickets beschikbaar zijn.

Bestellen

De Hengelose verenigingen

Voor Stork was gemeenschapszin erg belangrijk, daarom heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van een aantal van deze verenigingen. Dit past ook goed bij het community aspect van onze voorstellen, die voornamelijk gericht zijn op het betrekken en verbinden van lokale bewoners. De verenigingen krijgen ook een prominente plek in het voorprogramma (het verenigingsplein met diverse activiteiten en muzikale optredens vanaf de muziekkoepel Powered by Twence) van theaterspektakel Stork!

De amateurverenigingen van de Amateur Kunstkoepels Hengelo zijn; Podium Kunsten Hengelo, de Hengelose Koren Koepel, de Federatie van Hengelose Muziekverenigingen en het Platform Beeldend Amateurkunstenaars Hengelo.