Header Visual

​Veiligheid voorop tijdens theatervoorstellingen 150 Jaar Stork

02-08-2018

150 Jaar Stork Kevin Kel Links Nancy Hanterink Midden Jelle Kamphuis Rechts

v.l.n.r: Kevin Kel, Nancy Hanterink, Jelle Kamphuis

National Safety Security Group uit Enschede is een landelijke opererende organisatie en biedt op een unieke manier maximale service verlening. NSSG focust in haar werving- en selectiebeleid op het aannemen van deskundige, ervaren en gemotiveerde medewerkers en docenten met de juiste service gerichte instelling die uitblinken in hun vak.

Grote publieksevenementen als 150 Jaar Stork móeten goed beveiligd zijn. De eisen waaraan moet worden voldaan, zijn steeds hoger en vragen om steeds meer overleg en afstemming. De kennis en ervaring waar behoefte aan was, werd gevonden bij National Safety en Security Group (NSSG) uit Enschede, sinds kort in een nieuwe vestiging op de Marssteden.

De gastvrije beveiligers hebben reeds ruime ervaring met de beveiliging van langlopende theatervoorstellingen, kleinschalige en grootschalige evenementen. Zo is NSSG in 2017 ook de beveiliger geweest bij de productie Het Verzet kraakt in Almelo. Er komt nogal wat bij kijken vanuit de vergunningverlener, zoals een heus veiligheidsplan helemaal op maat afgestemd voor 150 Jaar Stork.

Met grote toewijding zetten de beveiligers zich in voor de beveiliging van 150 Jaar Stork, een grote en belangrijke klus waar vooral het veiligheidsplan een zeer tijdrovende materie is. Een gespecialiseerde safety manager maakt het veiligheidsplan, ondersteunt in de vergunningsaanvraag http://www.nssg-beveiligingenveiligheid.nl/veiligheidsplan-vergunningstraject/ en voert het overleg met politie, brandweer, geneeskundige diensten en de gemeente. “De ene keer maken we een plan op maat voor bijvoorbeeld een groot evenement zoals Freshtival met 50.000 bezoekers en de andere keer voor Stork 150 Jaar. Gelukkig hebben we met iedereen een goede samenwerking’’, zegt Kevin Kel, algemeen directeur van National Safety Security Group.

Kel werkt reeds enkele jaren samen samen met Jelle Kamphuis. Hun bedrijf is marktleider in Twente op het gebied van evenementenbeveiliging. Zo nemen ze de beveiliging voor hun rekening tijdens onder meer Freshtival, Kingsnight Festival Enschede, Zomerfeesten de Hoeve, Twentse Piratenfestival in Rossum, de Profronde Almelo, de Zwarte Cross en de Enschede Marathon.

NSSG leidt zelf mensen op voor de beveiliging van evenementen

Heb jij altijd al willen werken in de beveiliging, maar je hebt hier geen diploma voor? Dan is de opleiding tot evenementenbeveiliger zeker iets voor jou! De theorie opleiding duurt slechts 5 avonden. Meer informatie kun je vinden op http://www.nssg-beveiligingenveiligheid.nl/event-security-officer/

Om onze medewerkers op het niveau te houden waar wij ze graag op zien acteren, organiseren we jaarlijks onder andere workshops en trainingen. Tijdens deze bijeenkomsten geven interne en externe deskundigen hun visie en uitleg op uiteenlopende, maar functie relevante, zaken. Met deze opgedane kennis zijn onze medewerkers weer beter in staat om u op individuele basis als opdrachtgever van dienst te zijn, aldus Jelle Kamphuis, commercieel direceur van National Safety Security Group.

Hoeveel beveiligers er bij 150 Jaar Stork worden ingezet, geeft Kel niet prijs, om redenen van veiligheid. Elk evenement is er een gezonde spanning’’, beschrijft Kel. ”Er kan altijd iets gebeuren, op elk moment, en dat moet je dan oplossen in samenwerking met verschillende disciplines zoals de EHBO en de mensen van het verkeer. Er zijn nogal wat communicatie actief waarin elke disclipline separaat met elkaar kan communiceren. Je moet dan denken aan de beveiligers, het verkeers team, de EHBO, de organisatie, de productie en ga zo nog maar even door om alles in goede banen te leiden. De uitdaging is om de risico’s zo veel mogelijk te beperken, zodat het evenement veilig verloopt. Je weet van te voren dat er bepaalde scenario’s kunnen gaan spelen. “We zorgen dat we op alles goed zijn voorbereid.’’

Beveiligers op de fiets tijdens de voorstellingen en voor de bewaking als er niemand aanwezig is

Tijdens de voorstellingen en dagen dat de organisatie niet aanwezig is zijn er bikers aanwezig, : bike patrol. Fietsende beveiligers kunnen sneller ter plaatse zijn dan beveiliger te voet en kunnen sneller inspelen daar waar nodig. De fietsen zijn herkenbaar door hun striping. In geval van nood mogen de fietsende beveiligers ook over het decor van de voorstellingen rijden.

“Met de fiets ben je gewoon een stuk sneller’’, vertelt Kevin Kel van beveiligingsbedrijf NSSG dat de beveiliging van 150 Jaar Stork voor zijn rekening neemt.

Foto Het Verzet Kraakt 1
Foto Het Verzet Kraakt 2