Header Visual

​Wij zijn STORK! - We zijn van start!

01-08-2018

We zijn officieel van start! Dat is denk het belangrijkste bericht van deze week. Ik zit midden in hal 10 tussen de repetities, deze blog te schrijven. Als ik boven mijn laptopje uitkijk zie ik leden van het ensemble Laurens, Jos, Sander, Ine, Paul en Rowin een scene doornemen. En in een andere hoek van het nu nog gekunstelde en getapete decor zie ik Jasper, de regisseur, samen met Laus en Niels een scene repeteren.

Het is zo leuk om dit allemaal te zien gebeuren. Op elk plekje zijn mensen bezig met een scene of een liedje. Uit elke hoek komt weer een ander deuntje of riedeltje. Mensen zijn door de hele hal heen choreografieën aan het oefenen. Het is wel warm. Dat zeggen we ook de hele dag tegen elkaar. “Wat is het warm he?”. Maar dat houdt niemand tegen om er vol voor te gaan.

De groep wordt steeds meer een groep. Vandaag is dag 3 van de repetities en we zijn nu al echt aan het bonden. Het is heel bijzonder hoe iedereen met elkaar mengt. Van hoofdcast tot ensemble van productie tot creatives. Zelfs de hondjes zijn erbij. Die lopen er altijd heel gezellig bij en gaan soms in de scene liggen, wat dan weer niet helemaal de bedoeling is.

De eerste repetities waren op woensdag 25 juli. Eerst hebben we een scriptlezing gedaan. Na de scriptlezing zijn we met iedereen een echte ‘Storkburger’ gaan eten bij de Three Musketeers in Hengelo. Natuurlijk mocht het ‘Storkbiertje’ niet ontbreken. Tip: Bestel het Storkbiertje ook bij de voorstelling. Na de tijd liepen we met z’n allen terug naar hal 10. Toen we aankwamen was de pers aanwezig. De perspresentatie en het officiële taartmoment kon beginnen. De kids uit de voorstelling hebben de taart aangesneden. Met een lekker stuk taart zijn we van start gegaan met de eerste repetitie.

Gisteren (donderdag) was zo’n leuke dag. Wel een lange dag. Van 13 tot 22 uur zijn we bezig geweest. In de middag waren we met een aantal mensen om wat scenes te zetten. Na veel rennen, ruzies en liefdesverklaringen (in de scenes dan he) waren we wel toe aan wat eten. Om 17.30 werd het eten gebracht. Het is zo fijn dat dat allemaal voor ons geregeld wordt. Al die vrijwilligers die helpen zijn echt top! En zo ongelooflijk belangrijk. Zonder hen zijn we niks. Ik ken nog niet iedereen, maar daar gaat de aankomende tijd verandering in komen.

Na het eten was de volledige cast aanwezig. We hebben toen met z’n allen gezongen en het eerste lied helemaal in elkaar gezet. En ja, het wordt zo ontzettend gaaf! Wil je een kleine impressie? Kijk dan even de vlog van afgelopen vrijdag!


Ben je enthousiast geworden? Kijk dan vooral even op https://stork150jaar.nl/over-stork-150-jaar/vrijwilliger-worden. We hebben nog steeds vrijwilligers nodig voor veel verschillende functies. Ik merk nu al, deel uitmaken van zo’n grote productie is een geweldig gevoel. Je maakt de productie met z’n allen! Geef je dus vooral op. Ik hoop je snel te zien!

Koop je kaarten voor de voorstelling nu! Ze gaan snel. https://stork150jaar.nl/koop-je-tickets

Liefs,

Nina

Start Repetitie
Stork Biertje
Script Lezing