Header Visual

Wij zijn STORK! - Auditie proces

19-06-2018

‘Stork! Familie en bedrijf opgericht door Charles Theodore Stork, ook wel C.T. genoemd’

Met deze zin begon mijn auditie afgelopen maart in Hengelo. Een auditie waarbij je een theatermonoloog moest laten zien en het nummer ‘Wat als’ moest zingen.

Vol spanning, maar met goede voorbereiding, reed ik naar de locatie van de auditie. Eenmaal aangekomen in Hengelo was ik snel aan de beurt.“Rowin, jij mag!’’

Oké, daar gaan we dan. De trap op, op weg naar de jury. Jury die bestond uit o.a. Ellen Kremers, Jos Pijnappel en Werner Welslau. Tien minuten later kom ik de kamer weer uit met een goed gevoel. Het nummer ging lekker en de monoloog heb ik neergezet hoe ik het wilde neerzetten!

YES! Door naar de volgende ronde; dans. Twee weken later komen we voor de tweede en laatste ronde. Zaterdags mochten we nogmaals onze monoloog voordragen, maar dit keer voor Jasper Verheugd; de regisseur. Hij was enthousiast en ik mocht zondag terugkomen. Zondag was de dansdag. Onder leiding van Lonneke van Leth hebben we een choreografie aangeleerd en deze hebben we vervolgens in groepen laten zien.

En nu… in spanning afwachten. Was het genoeg? Heb ik alles kunnen zien? “Deze week krijgen jullie bericht.’’ 

Myposter Collage 20180618

Collage auditie- en promotiefoto's

Direct de volgende dag kreeg ik al bericht…. HOERA! JE BENT DOOR! Jij mag meespelen, zingen bewegen in ‘STORK! een theaterstuk over dromen en daden.’

“Jullie hebben genoeg te doen’’ zei Jasper Verheugd, regisseur van STORK!, tijdens repetities. En dat klopt! We kunnen heel wat gaan verwachten. Steltlopers, vuurspuwers, obers, een gigantische tent, feest, lekker eten, arbeiders, acrobatiek, stijldansers en nog veel en veel meer….

Het is eigenlijk nog steeds niet goed te beseffen waaraan we gaan meewerken. Een voorstelling die we een maand lang gaan spelen met wel 1500 bezoekers per avond! HOE DAN?! Dat idee, dat er straks zoveel mensen naar dit spektakel komen kijken. Dat kan ik mij nu nog niet voorstellen.

Naast dat ik in het ensemble zit is mij gevraagd om te helpen bij de promotie van STORK!

Ik mocht samen met Jacky Eggenkamp en Joppe Klein al verscheidene keren de mooie nummers ‘Wat Als’ en ‘Ik Ben Een Pionier’ laten horen in Hengelo. Van Bevrijdingsdag tot aan de FBK Games!

Ik zie jullie toch ook tussen 20 augustus en 23 september?
Koop je kaartjes op: www.stork150jaar.nl/tickets.

Tot dan!
Veel liefs, 

Rowin Steijnis

Rowin Steijnis

Rowin Steijnis

Ensemble lid