Header Visual

Wij zijn STORK! - ‘Dagje meelopen in een Stork fabriek’

17-07-2018

Hallo allemaal! Daar was ik weer. Nina. Na een aantal geweldige blogs van gastschrijvers ben ik er weer met een nieuwe blog.

Daar zit ik dan, lekker op het terras van onze stacaravan in Egmond aan Zee met een rosétje deze blog te schrijven. Nog net even een weekje weg tussen mijn laatste colleges en de eerste repetities van Stork! Want na al die tijd wachten (de eerste auditie was 10 maart en 27 maart wisten we dat we in de cast van Stork zaten) is het toch wel een heel fijn en leuk gevoel dat de repetities over een weekje beginnen.

Gelukkig ben ik in de tussentijd veel bezig geweest met Stork! Zo heb ik dus blogs geschreven maar daarnaast, zoals bij sommige misschien wel bekend, met mijn Vlogbuddy Sander, video’s gemaakt. Sander en ik hadden het idee om een dag mee te lopen in een Stork Fabriek. Na een aantal mailtjes over en weer tussen het geweldige productieteam en de mensen van Stork Termeq Hengelo was het vrijdag 6 juli zo ver.

Bepakt en bezakt met camera’s en batterijen stapten Sander en ik in mijn Kia Picanto, op naar Stork. Met lichte zenuwen (want ja, wat kun je verwachten? En wat verwachten zij van twee van die theater opdonders) stapten we de fabriek binnen. De fabriek is een mega groot gebouw aan de ketelmakerij in Hengelo.

Gelijk werden we ontvangen door Omke Poel, Operations Manager bij Stork Thermeq. Na even te hebben gepraat en rondgelopen zagen we gelijk een foto met CT Stork (in de voorstelling gespeeld door Han Oldigs), de oprichter van Stork, omringd door werknemers. ‘Wat ontzettend bizar’, zeiden Sander en ik tegen elkaar, ‘dat wij hier nu lopen’. ‘We zijn al een tijd bezig met een script en een (deels) fictief verhaal waar dus echt een reële geschiedenis aanhangt’. Toen we verder liepen en meer uitgelegd kregen van Omke realiseerden we dit ons steeds meer. Een groot bedrijf, gesticht door CT Stork en lang gerund door een familie.

Toen we werk-overals aan mochten was het helemaal feest. Nu konden we ons helemaal inleven in onze rollen ;-). We mochten zelfs even klooien met een kraan. Ik zeg klooien, want meer konden wij er niet van maken. Ik kreeg het 500kg voorwerp nog wel omhoog. Omke en andere werknemers van Stork vonden het verstandiger dat Sander er even niet aan zat. Voordat er ongelukken zouden gebeuren…

Wil jij de hele dag op beeld zien? Dat kan! Klik even op de video hieronder:

https://www.facebook.com/Stork150jaar/videos/1157843467717328/

Voor nu, super bedankt voor het lezen! En tot bij Stork! Theaterstuk over Dromen en Daden. We spelen van 20 augustus tot 23 September op de Ketelfabriek Hart van Zuid in Hengelo.

Kaarten bestellen

Bestel nu je kaarten!

Bestellen