Header Visual

Wij zijn STORK! - Madelief Smalbil

24-07-2018

Hallo Allemaal!

Ik ben Madelief Smalbil.

En ik doe mee met Stork 150 jaar. Ik speel, “ Het meisje van de Toekomst”

Ik ben door Nina Velten van Stork, gevraagd of ik een blog wil schrijven.

Jaaa Leuk een blog en zo begin ik met mijn verhaal:

Ik ben 9 jaar maar ik ga al naar groep 7. Ik houd van zingen, acteren en muziek maken, Toen ik van Rinus Morsink, mijn theaterdocent van Theatergroep Barst, hoorde dat ze kinderen zochten voor dit theaterspektakel heb ik thuis gelijk gevraagd of ik mee mocht doen. Mijn Moeder zei, we hebben een vakantie naar Oostenrijk geboekt.. maar vooruit ...maak dat filmpje maar.

Ze zag natuurlijk mijn enthousiasme en dat werd alleen maar groter.

Na het insturen van het filmpje kreeg ik een scene per mail. De tekst oefenen samen met mama voor de auditie was leuk. En soms bleven we Twents praten en hadden we samen de grootste lol. Ik ging op Google de woorden opzoeken voor een goede uitspraak. Dat doe ik ook bij de Nederlandse Reisopera waar ik zing in het Tosca koor. Dan zoek ik de Latijnse en Italiaanse woorden op.

Woensdag 11 juli werd mijn Moeder gebeld, of ik vrijdag kon. Ik mocht dan mee doen in de trailer. Toen ze dat mij vertelde moet echt heel Hengelo mijn kreet van blijdschap hebben gehoord.

Het idee van de trailer werd mij duidelijk en goed uitgelegd en de opnames gingen van start. Het was een prettige samenwerking en een leuke, goed verzorgde dag in een koele loods op het Stork terrein.

Hebben jullie de trailer al gezien?

De trailer van Stork 150 jaar is Prachtig geworden!! Aan het begin van de blog.

De dag van de auditie, zondag 15 juli. Ik sta voor de kast, mama had een witte jurk klaar gehangen.. maar ik koos voor een stoere outfit, zwarte rok en mijn zwarte shirt met een testbeeld van tv erop, mijn nikes aan, en ik had er zin in! In de auto zong ik nog het liedje van de olifant, en we verzonnen er allerlei varianten bij.

Zenuwen had ik niet. Ik had er gewoon zin in. Bij binnenkomst vroeg een Mw. van de krant of ik een interview wilde geven. De foto en tekst in de krant waren super leuk. Ik had niet gezegd dat ik de tekst moest leren van Arbeider, maar dat het een scene was tussen Arbeider en het Meisje. Maar ja..het was ook erg druk in het Barst gebouw, veel ouders kwamen met hun kinderen. Samen met 9 andere kinderen had ik auditie. Sommige kinderen kende ik van andere producties. Ik heb ze allemaal succes gewenst.

Tijdens de auditie speelde ik mijn scene met de Regisseur Jasper Verheugd. Ik had er een goed gevoel over. Komt ook omdat acteren mijn hobby is. Samen met anderen werken aan een mooie uitvoering.

En toen kwam de dag.. telefoon... Maud de productie assistent belde.. ik ben aangenomen voor Stork!!! Echt vet cool!! Ik heb er ook zo veel zin in!! Ik ben ook zo dankbaar dat ik dit mag doen van mijn moeder.

De vakantie naar Oostenrijk is geannuleerd.

We gaan nu voordat de repetities beginnen een weekje kamperen in Nederland. Op vakantie kunnen we altijd nog.

Maar: Stork 150 jaar is een éénmalige grote productie , een theaterspektakel van 22 augustus t/m 22 september 2018.

Zorg dat je erbij bent!

Koop kaarten voor Theaterspektakel Stork 150 jaar!

Lieve groetjes,

“Het meisje van de Toekomst”

Madelief Smalbil

Madelief 2

Madelief Smalbil