Header Visual

Wij zijn STORK! - Musical concert in het Volkspark

26-06-2018

Zaterdag 9 juni was  het zo ver. Ter ere van het 25-jarig bestaan van Kunst in het Volkspark werd er een musical-concert gehouden. Stork mocht natuurlijk niet ontbreken. Wij, Sander en Nina, zijn vanaf de repetitie tot het laatste lied aanwezig geweest. Om onze hele dag te bekijken kijk je de video hieronder. 

We kwamen aan en we kregen een pasje waarmee we overal achter de schermen konden kijken. Super gaaf natuurlijk! Het hele Stork team was ook aanwezig.  De hoofdcast, Laus, Han, Niels en Roosmarijn met Gerard Cornelisse (producent), Jan Tekstra (componist), Jasper Verheugd (regisseur), Werner Welslau (regie-assistent), Ellen Willems (uitvoerend producent), Sjoerd Hogendoorn (lichtontwerp) en Wim Ros (vuurspuwer). Jos Pijnappel (muzikaal leider) was aanwezig omdat hij het orkest leidde als dirigent.

Wat was het gezellig met iedereen! We hebben een super leuke dag gehad waarin we hebben gelachen, gekletst en gedanst. Maar eerst moest er even iets serieus gebeuren, namelijk de soundcheck!

Tijdens de soundcheck kwamen we erachter hoe ongelooflijk gaaf het nummer ‘Wat Als’ klonk met de band van het concert. Toen de stemmen van Roosmarijn en Niels erbij kwamen was het plaatje compleet. Een prachtig nummer op een geweldige locatie,  een park met zon, gras en bloemen, in Twente. Mooier kon haast niet.

myposter_collage_20180628.jpg#asset:930

Links boven: Sander en Nina, Links onder: Wim Ros, Rechts boven: Sander, Roosmarijn, Niels, Han en Laus, Rechts midden: Niels en Roosmarijn, Rechts onder: Nina, Niels en Roosmarijn.

Na de soundcheck was het tijd om gezellig met zijn allen te eten en te kletsen.  Het is zo leuk om een gesprek te voeren over Stork met mensen die eigenlijk niet oorspronkelijk uit Twente komen. De creatives en de hoofdcast willen ook van ons Twentenaren allemaal weten wat Stork voor ons betekent en waarom wij meedoen aan het project. Dat levert de leukste gesprekken op.

Toen was het zover, het concert begon. Onder het genot van een wijntje en een biertje kwamen de gaafste musicalnummers voorbij. Van Cats tot Evita en van de Phantom of the Opera tot On Your Feet! Het was geweldig om te zien dat zoveel mensen langs kwamen om te kijken, ook van het ensemble van Stork!

Toen Stork moest optreden was dat dan ook voelbaar. Overal, op verschillende plekken in het publiek, zaten allemaal mensen die iets met Stork te maken hebben. Van regisseur tot ensemble-lid en van producent tot vrijwilliger: iedereen kwam kijken.

En ze kwamen niet voor niets. Laus en Han begonnen met een super leuk intropraatje over Stork en de voorstelling. Daarna zongen Niels en Roosmarijn ‘Wat Als’ voor een enthousiast publiek.

Wil je het hele optreden zien? Kijk dan even dit filmpje:

Heb je dit helaas moeten missen? Treur niet! Kom gewoon kijken bij Stork! Stork speelt de hele zomer op de Ketelfabriek Hart van Zuid in Hengelo. En daar zie je ook Han, Laus, Niels en Roosmarijn en alle ensemble-leden. Bij de voorstelling krijg je zelfs een driegangen diner, iets wat bij het musical concert nog ontbrak ;-).

Koop je kaarten nu op Stork150jaar.nl

We zien jou in augustus of september.

Tot dan!
Liefs, Sander en Nina