Header Visual

Wij zijn STORK! - Promotiedame Jacky

10-07-2018

Hallo allemaal,

Ik ben Jacky Eggenkamp en ik zit in het ensemble van het Theaterspektakel STORK! Nina heeft mij gevraagd een blog te schrijven over de promotie voor Stork, dus ik ga bij deze een poging doen.

Ik zal eerst wat over mijzelf vertellen. Ik ben 24 jaar en ben juf van groep 4 op Obs de Zwaluw in Markelo en na de schoolvakantie geef ik les aan groep 8 van Obs de Wiekslag. Daarnaast begin ik aan de vooropleiding van de toneelacademie Maastricht.

Vanuit STORK! ben ik gevraagd om mee te helpen met de promotie van het toneelstuk. Voor de promotie moet een hoop gebeuren. Een onderdeel daarvan is dat er optredens verzorgd worden door ensembleleden. Samen met Joppe Klein zing ik het duet “Wat als”. Dit duet wordt in de voorstelling door de hoofdrolspelers Roosmarijn Luyten en Niels Gooijer gezongen. Dit nummer hebben we al op verschillende evenementen in en rond Hengelo gezongen.

Voor ons eerste promotie optreden was ik erg nerveus. We mochten optreden tijdens de programmapresentatie van het Wilminktheater. Dit vond plaats in het Muziekcentrum. Voorafgaande aan het optreden hebben we met Jos Pijnappel gerepeteerd. Jos Pijnappel leidt ook onze zangrepetities voor het ensemble. Gerard, de producent, kwam ook nog even kijken en we kregen van beide tips voor het optreden die avond. Na het avondeten in de artiestenlounge nog een paar keer repeteren in de kleedkamer en toen was het zover.

Naast dit grote evenement geeft STORK! ons veel mogelijkheden om op te treden. Zo hebben we gezongen op de haringparty in de Lutte, Het Krangfestival, de kunstmarkt in Tuindorp en op verschillende vergaderingen, presentaties en bijeenkomsten voor de gemeente en bedrijven. Doordat we het nummer op zoveel verschillende plekken mogen zingen en we nu verschillende podia krijgen, ben ik veel zekerder geworden op het toneel en bouw ik veel podiumervaring op.

Myposter Collage 20180709

Aan het zingen bij diverse evenementen

Iedereen die achter de schermen mee werkt aan het project is enorm behulpzaam en staat klaar om vragen te beantwoorden en mee te kijken naar waar je nog kunt verbeteren. Van de optredens leer ik veel, maar ook van de repetities met Jos Pijnappel, Ellen Kremers en Marieke Schiphorst. Daarnaast is het altijd gezellig.

Naast de optredens ter promotie zijn er nog veel meer mensen actief. Zo zijn er vaak ensembleleden aanwezig om te informeren, flyeren, vloggen en kaarten te verkopen. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers nodig bij dit theaterstuk dus ga naar de site en geef je op als je mee wilt werken aan dit geweldige project!

Ik weet zeker dat dit een heel mooi stuk wordt. Zoals de naam al zegt wordt het een Spektakel! Dus koop je kaarten op www.stork150jaar.nl en kom het theaterspektakel STORK! bekijken van 20 augustus tot en met 23 september!

Groetjes,
Jacky

Jacky Eggenkamp

Jacky Eggenkamp