Header Visual

Wij zijn STORK! - Voorstel rondje

12-06-2018

Hoi! Wat ontzettend leuk dat je deze blog leest! Vanaf deze week zal elke week een nieuwe blog verschijnen over allemaal verschillende dingen rondom ‘Stork! Theaterstuk over Dromen en Daden’, de voorstelling die gaat spelen in augustus en september op de Ketelfabriek, Hart van Zuid in Hengelo.

Voordat we verder gaan zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Nina, 20 jaar, en ik ben deel van het ensemble van Stork. Ik zal de meeste blogs schrijven, maar andere mensen zullen soms de pen even overnemen. Houd de blogs dus goed in de gaten!

Ik noemde hiervoor al even het woord ‘ensemble’. Het ensemble is eigenlijk de groep acteurs die achter de hoofdrolspelers speelt, danst en acteert. Bij Stork! is het ensemble niet zomaar een ensemble, want Stork! is best een bijzonder project. Naast de vier geweldige hoofdrolspelers (Roosmarijn Luyten, Niels Gooijer, Laus Steenbeke en Han Oldigs)  speelt namelijk een heel ensemble met veel Twentse top-amateurspelers. Allemaal mensen oet Twente met een liefde en talent voor spelen, zingen en acteren. Je kunt je voorstellen hoeveel lol wij met elkaar hebben. Daarnaast zijn alle vrijwilligers die meewerken de motor van het hele project. Het is zo bijzonder om deze voorstelling met elkaar te maken.

De repetities zijn al begonnen! We zijn al drie weken aan het repeteren. Zo hebben we al een dans geleerd, zijn we bezig met het instuderen van alle liedjes en zijn er audities afgenomen voor bijrollen. Bij de laatste repetitie heb ik te horen gekregen dat ik de rol van Anna Stork mag gaan spelen, de jongste zus van Frederik (Niels Gooijer). Super leuk en gaaf allemaal.


Myposter Collage 20180612

Collage van repetitie foto's

Wij zijn nu 5 weken repetitie-vrij, zodat we allemaal nog even op vakantie kunnen. In de zomervakantie zit dat er namelijk echt niet meer in. We beginnen met repeteren op 25 juli, dan repeteren we door tot midden augustus. Vanaf midden augustus zullen wij een maand lang de voorstellingen spelen.

Ik (en met mij eigenlijk iedereen) kijk ontzettend uit naar het spelen van zo’n inspirerend verhaal. Het verhaal van Stork! Hoe werkt pionierschap in Twente en omstreken en hoe heeft Stork uit kunnen groeien tot zo’n groot bedrijf? Hoe is CT Stork begonnen met zijn bedrijf en wat was zijn visie? Waarom zit Stork tegenwoordig eigenlijk niet echt meer in Hengelo? Dit zijn allemaal vragen die worden aangestipt in de voorstelling. Bovendien wordt het verhaal verteld van Frans Stork, zijn gezin en de nieuwe directeur Sickinghe. Daarnaast wordt er een heel mooi liefdesverhaal verteld over Frederik Stork (Niels Gooijer) en Eline (Roosmarijn Luyten), een liefdesverhaal waar de woorden ‘wat als’ een grote rol spelen.

Het feit dat zo’n gave, grote, mooie en professionele voorstelling in Twente plaats gaat vinden raakt mij nog steeds. Het is zo gaaf dat dit gewoon kan. Dat heeft de voorloper van Stork!, ‘Het Verzet Kraakt’ dubbel en dwars bewezen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de voorstelling en alles wat er omheen gebeurt? Houd dan vooral de blogs in de gaten. Daarnaast zullen er ook wekelijks video’s gemaakt worden. Deze video’s worden geplaatst op het Youtubekanaal van Stork 150 jaar. Neem daar vooral even een kijkje.

Wil je alvast kaartjes kopen? Dat kan! Ga naar stork150jaar.nl en bestel ze gelijk.

Voor nu, bedankt voor het lezen van de eerste blog. Ik hoop jullie te zien bij één van de volgende blogs, video’s of voorstellingen.

Tot dan! Nina.

Nina Velten

Nina Velten

Ensemble lid, Anna Stork