Initiatieven

Het verhaal van 150 jaar Stork krijgt niet alleen fictief vorm middels het theaterspektakel. Om ervoor te zorgen dat de geschiedenis van en verhalen over Stork voor de toekomst bewaard blijven, verschijnen ter ere van de voorstelling diverse boeken, portretten en een documentaire.

Boek 'Meneer Frans'

De laatste Stork bij Stork, geschreven door Jaap Scholten

Speciaal voor de voorstelling STORK! schreef Jaap Scholten het boek 'Meneer Frans' de laatste Stork bij Stork. Het boek is exclusief te koop bij de voorstelling STORK! en niet verkrijgbaar in de boekhandel. Scholten is de kleinzoon van Frans Stork, laatste directeur en bestuurder uit de Storkfamilie. Het boek is een persoonlijk verhaal van de schrijver.

Is nu verkrijgbaar in de merchandise tent bij STORK!. Verkoopprijs € 10,00

Wilt u het boek online bestellen? Dit kan door het boekje aan te vragen met uw NAW gegevens via sales@stork150jaar.nl u betaald dan € 2,50 extra voor de verzendkosten.

boek_meneer_frans.jpg#asset:1392


Boek 'STORKIAAN'

Een leven lang, geschreven door Marco Krijnsen

Ter gelegenheid van het 150 jarig jubileum komt het boek STORKIAAN, een leven lang geschreven door Marco Krijnsen. In het boek worden verhalen verteld van oud-Storkianen. Dit boek is gedurende de speelperiode te koop bij de voorstellingen maar ook bij de regionale boekhandels.

Is nu verkrijgbaar in de merchandise tent bij STORK!. Verkoopprijs € 10,00

Wilt u het boek online bestellen? Dit kan door het boekje aan te vragen met uw NAW gegevens via sales@stork150jaar.nl u betaald dan € 2,50 extra voor de verzendkosten.

boek_storkiaan.jpg#asset:1827


Jubileumboek 'Bij Stork'

Over 150 jaar Stork Hengelo

Onder leiding van oud-Storkiaan en Storkkenner Gerard Löbker schrijven Niels Bakker, Hans van den Broek en Hans Morssinkhof een boek over de historie van Stork. In één van de gebouwen van de voormalige machinefabriek Stork heeft Löbker zijn archief. Hier bewaart hij duizenden kostbare en minder kostbare spullen van en over Stork. Een zorgvuldige selectie van het materiaal vindt zijn weg naar het jubileumboek.

Verkoopprijs € 29,95

boek_bij_stork.jpg#asset:1393


Filmportretten en documentaire

Onder leiding van documentairemakers Rob Dieleman en Ingrid Kleinsman worden korte filmportretten en een documentaire gemaakt die samen het verhaal vertellen van Stork. Mede op basis van de portretten maken zij de documentaire met als onderwerp het sociaal ondernemerschap van Stork.