Claudio Bruggink: ‘Belangrijk dat je je verleden kent’

De politiek loopt ook warm voor Stork! Wethouder Claudio Bruggink laat de kick-off van het grote theaterspektakel in Metropool dan ook niet aan zich voorbij gaan. Bruggink is niet voor niets wethouder Cultuur (naast Sport, Onderwijs en Jeugdhulp).

“Ik vind het ontzettend belangrijk dat je je verleden kent, dat je zo veel mogelijk mensen erbij gaat betrekken en dat gaat vieren’’, zegt hij.

Bruggink was in het verleden wethouder in Almelo. De vraag over het verschil tussen Almelo en Hengelo ligt min of meer voor de hand. “Veel en weinig’’, is zijn antwoord. “De geschiedenis is anders. In Hengelo is er in de oorlog veel kapot gemaakt. Maar ik vind de verschillen niet het belangrijkste, ik kijk liever naar de overeenkomsten. Ik zie in beide steden veel mensen die met hart en ziel willen bouwen aan hun stad.’’

Mooi woorden van de wethouder met roots in Tubbergen. En hij is van D66. En dat Bruggink straks aanschuift op het voormalige Storkterrein in Zuid om het verhaal van Frederik Stork en Eline te aanschouwen staat vast. Bruggink is niet voor niets wethouder Cultuur.


-Tekst en video: Twentekst-

Zo veel mogelijk mensen erbij betrekken

Andere portretten bekijken?

Terug naar overzicht