Dolf Ruesink: ‘Lezers bij de voorstelling betrekken’

Dolf Ruesink gaat het theaterstuk Stork! ‘verkopen’ via de krant: de lezers van de Twentsche Courant Tubantia warm maken voor het grote spektakel dat medio augustus losbarst op het voormalige terrein van Stork in Hengelo-Zuid.

Bij de eerste officiële presentatie van de productie in Metropool is Ruesink er uiteraard bij. “We gaan in de Twentsche Courant Tubantia regelmatig aandacht schenken aan de theaterproductie Stork!’’, zegt hij voor de camera. Hij heeft dan net een foto gemaakt van de twee hoofdrolspelers, Niels Gooijer en Roosmarijn Luyten. Zij spelen Frederik Stork en zijn geliefde Eline. “Mijn taak is het om de lezers bij de voorstelling te betrekken’’, zegt Ruesink.

Lezers ergens bij betrekken, is precies wat Ruesink heel goed kan. Hoeveel lezers hij al meenam naar een evenement is bijna niet te tellen. Fietstochten op Alpe d’Huez, schaatsmarathons in Oostenrijk of een speciale tribune bij de FBK Games om dicht op de verspringers te zitten: Ruesink regelde het. Zo ging hij vorig jaar nog met een fietspeloton naar de start van de Tour in Düsseldorf. Hennie Kuiper, Joost Posthuma en Moniek Kleinsman reden voorop.

In 2004 deed Ruesink het project Met Marti naar Manhattan. Zo’n driehonderd Twentse hardlopers liepen de marathon van New York, aangevoerd door Marti ten Kate. Dat was op de weg. Door de lucht werden ze aangevoerd in een Boeing van de KLM met louter Twentse bemanning. ‘’Jongs, zit’n en ansnoer’n, zei de keptun.’’

Ruesink vierde onlangs zijn veertigjarig jubileum bij de Twentsche Courant Tubantia. Hij schreef het boek ‘Op het uitgelezen moment’, met zestig korte verhalen. Dafne Schippers en Ruud Gullit komen er in voor, maar ook de Rolling Stones en Michail Gorbatsjov.

Maar nu gaat de aandacht van Ruesink naar Stork! ‘Theater Stork! wordt een feest’, kopte hij al op 5 april in de krant. ‘Het verhaal van één van de grootste en belangrijkste bedrijven uit de geschiedenis van Twente herleeft. Honderden acteurs, musici, decorbouwers, kledingontwerpers, koks en parkeerwachten werken mee aan Stork! Een theaterstuk over dromen en daden.’


-Tekst en video: Twentekst-

We gaan in de Twentsche Courant Tubantia regelmatig aandacht schenken aan de theaterproductie Stork!

Andere portretten bekijken?

Terug naar overzicht