Ine van Geel: ‘Ik vind rust in Manderveen’

Ine van Geel komt uit Utrecht, maar woont nu in Manderveen. Ze volgde een theateropleiding en dat is na een halve zin al te merken, deze zondagmiddag in Hengelo. “Ik ben een rasechte Tineke Schouten’’, zegt ze binnen in poppodium Metropool, waar ze ‘op haar gemakkie’ naast Laurens ten Den is gaan zitten - de theatermakers zoeken elkaar op.

Toneelspelen en zingen zijn haar passies. Maar van een goede schreeuw is Ine van Geel ook niet vies - zo eentje die door merg en been gaat. En die gil kunnen de makers van de portrettenfilmpjes wel krijgen. En op een onverwacht moment.

In Het Verzet Kraakt, over de grootste bankroof in Nederland, zat Ine van Geel in het ensemble. En nu weer. Dat ze mee gaat doen aan Stork vindt ze meer dan prachtig. En ze wil er eigenlijk nog wel een rol bij.
Ine is inmiddels een beetje ‘vertukkerd’ in het Twentse land. Manderveen is zo’n beetje heilige grond geworden voor haar. “Zes jaar geleden ben ik naar Twente verhuisd. Het werd me te druk in Utrecht’’, vertelt ze. “Ik wilde een huis zonder lantaarnpalen, zonder buren en zonder jumpende kinderen in de achtertuin. Het is Manderveen geworden. Het zwarte gat van Twente. Maar wat is het er zalig.’’


-Tekst en video: Twentekst-

Ik ben een rasechte Tineke Schouten

Andere portretten bekijken?

Terug naar overzicht