Isis Zengerink: ‘Ik ben een kind van Storkianen’

Hans Hoes is van Hengelo Leest en Isis Zengerink is van Hans Hoes. Eén simpel belletje van Hans is voor Isis genoeg om naar boekhandel Broekhuis te komen om iets over Stork te vertellen. Ja, ze heeft wel wat met Stork. "Ik ben een kind van Storkianen", zegt ze. Ze noemt de Wilhelminaschool. "Dat is geweldig geweest."

De vader van Isis Zengerink werkte bij Stork. "En mijn grootvader en mijn overgrootvader ook. Er was toen niet echt een beroepskeuze. Je ging gewoon bij Stork werken. Als je 11, 12 jaar was, werd je aan de hand meegenomen naar de fabriek, om daar te gaan werken."

Haar vader werkte zes dagen per week. Ze herinnert zich het liedje nog goed dat hij vaak zong op donderdagochtend. "Dan was hij op de helft van de week."

De drie generaties voor haar werkten bij Stork, maar van de generatie van Isis niet één. En dat terwijl er nog tien ‘kinderen van Storkianen’ meer waren in het gezin. "We waren met elf kinderen thuis, tien broers en zussen. De ooievaar is veelvuldig bij ons gekomen. Ik ben één van de elf, maar ze zijn allemaal een andere kant uitgegaan dan Stork."


-Tekst en video: Twentekst-

Ik ben een van de elf, maar ze zijn allemaal een andere kant uitgegaan dan Stork

Andere portretten bekijken?

Terug naar overzicht