Isis Zengerink: 'Stork was zijn leven'

Isis Zengerink is vol van haar vader en dus ook van Stork, want dat was de werkgever van haar vader. “Mijn vader zat in de metaal, mijn opa in de weverij’’, zegt ze op een plek tussen de boeken bij boekhandel Broekhuis. Daar voelt ze zich wel thuis. Zoals haar (groot)vaders zich thuis voelden bij Stork.

Ook haar overgrootvader werkte bij Stork. “Ik kan me het honderd jarig bestaan nog wel herinneren’’, zegt ze. En: “Mijn vader heeft zijn kansen benut bij Stork.’’

Isis houdt van schrijven. Ze stond aan de wieg van het dichterscollectief ‘Niet zwichten, maar Dichten’. Ze schreef een boek over Hengelo en laat het met gepaste trots zien: ‘Hengelo toen & nu’. Ook schreef ze een boek over haar vader: ‘Portret van vader, 1919-2005’ is de titel. Ook daar is ze trots op. “Stork was zijn leven’’, zegt de geboren en getogen Hengelose.

Stork was ook haar leven. Dat komt in haar boeken zeker tot uiting. Dichten is een andere manier van uiten die Isis Zengerink graag beoefent. Zoals met het gedicht ‘Woorden’- van december 2017.

Woorden

komen nooit alleen

ergens gingen ze schuil

toveren betekenis

en een gedicht bijeen

om zin,

zin te krijgen.


-Tekst en video: Twentekst-

Andere portretten bekijken?

Terug naar overzicht