Jan Willem Korenromp: 'Tuindorp bewoners zijn trots'

Jan Willem Korenromp (70) is geboren aan de Eendrachtstraat. Zijn grootouders - ‘’van vaders kant’’ -  woonden aan de C.T. Storkstraat. Hij noemt het jaartal 1910. Korenromp woont nu alweer 33 jaar aan de Woolderbeekweg, op Tuindorp. “We wonen hier met veel plezier.’’

Korenromp is niet iemand die stil zit. En dat komt goed uit, want in de wijk worden heel veel activiteiten gehouden. Hij noemt de eeuwfeesten, die iedere vijf jaar worden gehouden. Hij noemt de Ronde van de Vijver. “Die hebben we vijf jaar geleden weer in het leven geroepen.’’ De beste wielrenners van de Ronde van de Vijver mogen later meedoen aan de Ronde van Hengelo.

De kunstmarkt noemt Korenromp ook. Dat is toch wel zijn ding, de kunstmarkt. “Twintig jaar geleden zijn we met de kunstmarkt begonnen. Het is op de derde zondag in juni. Rond de vijver hebben we zo’n 150 kunstenaars die alles op het gebied van kunst laten zien. Het trekt duizenden mensen’’, zegt Korenromp, die al tien jaar voorzitter is van wijkcentrum ‘t Lansink.

Nog voor de kunstmarkt wordt er bij de vijver een derde kunstwerk onthuld. “Elk jaar sparen we wat geld’’, legt Korenromp uit. De kunstwerken van Job Horst en Rinus Roelofs krijgen op 27 mei gezelschap van een kunstwerk van Frans Zekhuis uit Hengelo. “Gijs Stork uit Amsterdam , bekend in de design- en kunstwereld gaat het onthullen’’, meldt Korenromp.

Het kunstwerk van Zekhuis verbeeldt de trots van de mensen van Tuindorp, weet Korenromp. “Een klein manneke zit in zijn gouden huis op hele hoge poten… Het heeft te maken met hoe trots tuindorpbewoners zijn op onze wijk.’’


-Tekst en video: Twentekst-

Andere portretten bekijken?

Terug naar overzicht