Laurens ten Den: ‘Noar Stork, doar geet ‘t opan!’

Laurens ten Den staat in de boeken als de aanjager van de openluchtvoorstelling Stork! Hij wil in zijn portrettenfilmpje graag een gedicht voorlezen van Friedrich Schiller, maar het duurt even voor hij ‘m gevonden heeft op z’n mobieltje. Dat Ine van Geel naast hem zit te raaskallen, ach, Ten Den zoekt onverstoorbaar verder naar Schiller.

“Der Mann muss hinaus!”, zo ongeveer gaat het bij Schiller. ‘’Den Keerl moet eroet’’, zegt Ten Den, binnen in Metropool. In Het Verzet Kraakt was de Enschedeër de scriptschrijver. In Van Jonge Leu en Oale Groond was hij schrijver van de dialogen, vertaler, spelcoach en eindredacteur. En hij speelde de rol van Hein Bode, de gladjakker met teveul flapp’n in de tuk.

Maar Ten Den vertaalde ook sonnetten van Shakespeare voor een klassiek koor en schreef voor de komedieserie Grote Markt voor RTV Oost. Woodstock the Story was ook Laurens ten Den. En niet te vergeten de Grote FC Twente Jubileum Crisis Revue, toen de voetbaltrots van het oosten zo’n beetje failliet was. Met Thijs Kemperink, André Manuel en Bert Eeftink alias Helligen Hendrik. Ha, Jasper Verheugd, de regisseur van het Stork theaterstuk, heeft het gedicht van Schiller gevonden! Ten Den kan ‘los’. Woar geet ’t opan, in augustus en september? “Noar Stork!”


-Tekst en video: Twentekst-

Andere portretten bekijken?

Terug naar overzicht