Monique Otto: ‘De techniek zit in ons DNA'

Monique Otto is de evenementenmanager van Hengelo Promotie, de opvolger van Bureau Hengelo. De taak van Hengelo Promotie is bezoekers te informeren over Hengelo en in dat proces speelt Stork - uiteraard - een rol. “Stork brengt ons eigenlijk cultureel toeristisch erfgoed’’, zegt Otto in het onderkomen van Hengelo Promotie aan de Markt.

Volgens Otto hebben de gebroeders Stork flink bijgedragen aan de ontwikkeling van Hengelo. “Wij zijn een informatiepunt en Stork brengt ons geschiedenis. Daarmee kunnen we het verhaal vertellen aan de bezoekers. De techniek zit in ons DNA.’’

Otto schetst een belangrijke rol  voor Tuindorp. “Tuindorp is een wijk die is gesticht ten behoeve van de arbeiders. Mensen uit verschillende klassen leefden er bij en naast elkaar.’’ Het maakte Tuindorp tot een bijzondere wijk. Kunstzinnig werd Tuindorp ook. “Tuindorp brengt ons veel evenementen’’, zegt Otto. Ze noemt de boekenmarkt, de kunstmarkt, de Ronde van de Tuindorpvijver en Actief Cultureel Tuindorp.

Otto promoot Tuindorp nog even verder. “Bezoekers aan Tuindorp zijn altijd even enthousiast’’, zegt ze enthousiast. “Het is een prachtige locatie om dingen te organiseren.’’ De slogan op de website van Hengelo Promotie verdient zeker ook een vermelding: ‘Wij zijn Hengelo… en wij hebben 194 evenementen voor je in petto.’ Kaarten voor Stork! zijn via Hengelo Promotie te bestellen.


-Tekst en video: Twentekst-

Andere portretten bekijken?

Terug naar overzicht