Niels Gooijer: ‘Ik begin al een band te krijgen met Twente’

Niels Gooijer speelt in Stork! de rol van Frederik Stork, een fictieve nazaat, die verliefd wordt op Eline (Roosmarijn Luyten).

Frederik verschijnt onaangekondigd op het feest ter ere van het honderdjarig bestaan van Stork. Een rol in het bedrijf wil Frederik niet. ‘Ik ben in de familie Stork het buitenbeentje dat zijn eigen weg gaat’, zegt Gooijer in de Twentse Courant Tubantia.

Bij de presentatie van de theaterproductie Stork! in poppodium Metropool, op een mooie zondagmiddag, klimt Gooijer al snel de bühne op om samen met Roosmarijn Luyten een liefdeslied uit Stork! ten gehore te brengen. De zaal is verrast, maar waardeert de song met een daverend applaus. De toon is gezet.

Niet veel later zingen de twee hoofdrolspelers het lied nog maar eens, maar dan voor de camera en zonder muzikale begeleiding. Niels Gooijer werd geboren in Oudesluis. Hij speelde eerder in de musicals De Tweeling, Waanzinnig Gedroomd en Hij Gelooft in Mij.

Top of the bill was zijn optreden als Erik Hazelhoff in de musical Soldaat van Oranje. Gooijer deed veel ervaring op in het muziek- en kindertheater. De ervaringen so far in het Twentse noemt hij heel positief. “Ik begin al een band te krijgen met Twente. Ik heb er zin in om helemaal ondergedompeld te worden in Twente.’’


 -Tekst en video: Twentekst-

Andere portretten bekijken?

Terug naar overzicht