Roosmarijn Luyten: ‘We gaan van de zomer gezellig een flink aantal weken naar Twente’

Roosmarijn Luyten speelt in Stork! de hoofdrol van Eline, het katholieke meisje uit Enschede waar Frederik Stork verliefd op wordt. Bij de kick-off van het theaterspektakel in het Hengelose Metropool staat ze al snel samen met Niels Gooijer (Frederik Stork) op het podium om een nog heel vers duet uit Stork! te zingen. Het applaus is hartverwarmend.

Even later staan ze buiten ze op de stoep hetzelfde lied te zingen voor een filmpje en dat er iemand op een scooter flink gas staat te geven maakt ze allebei niet uit. Ze zingen vrolijk verder. Roosmarijn Luyten komt oorspronkelijk uit Castricum en deed de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam waar ze nu ook woont. “Maar een band met Twente is er zeker, want mijn man komt uit Enschede’’, zegt ze.

In musicalland staat Roosmarijn Luyten bekend als een multitalent. In De Marathon speelde ze net zo makkelijk de rollen van Hannie, Lenie én Anita. Ze speelde in Toon, Foxtrot, Dolfje Weerwolfje en Midzomersnachtsdroom. Maar ook Rachel Hazes in Wie Gelooft in Mij kon ze aan, net als zingen met Youp van ’t Hek.

Op tv deed ze Moordvrouw, Flikken Rotterdam, All Stars, Naakt, JEUK en Voetbalvrouwen. En in de film speelde ze in Sonny Boy en in De Zevende Hemel. Maar het leukste moet nog komen… Stork!. “We gaan van de zomer gezellig een flink aantal weken naar Twente.’’ 


-Tekst en video: Twentekst-

Andere portretten bekijken?

Terug naar overzicht